Osat maalarilta ja teippauksia

Hain sitten töitten jälkeen takalokarin ja tankin maalarilta. Lopulliseksi hinnaksi muodostui 180e, lisähintaa kertyi muutama kymppi hiekkapuhallushommista. Olen silti kokonaisuutena edelleen hyvin tyytyväinen tuohon hintalappuun.

Ja kuten kuvasta näkyy, on maalipinta loistavan näköinen. tokihaan ne pari lommoa nyt sitten loistavat tuolla toisella puolella tankkia, mutta minkäs teet. Liian työlästä alkaa niitä oikomaankaan tämänlaisen budjetin projektissa. Ehkä ostan sitten uuden tankin joskus. Ehkä.

Mutta itse asiaan, eli ne teippaukset. Jokin aika sitten siis tilasin teippaukset eBaystä, aiheena nuo vanhat sotilaslentokoneiden hainsuumaalaukset. Mikään kokenut teippaaja en ole, mutta vähän on sentään tullut harjoiteltuakin. Ja nettihän on pullollaan videoita siitä, miten tämä homma pitäisi tehdä. Ongelmanahan tuossa on tuo tankin kaareva muoto, joka aiheuttaa pirunmoista vaiaa teippauksen sovittamisessa.

Työvälineinä käytin suihkupullossa vesi+1 pistara tiskinpesuainetta yhdistelmää, hiustenkuivaajaa ja peukaloita. Ensin tankki pinta märäksi tankista ja tarrapinnasta ja sitten sovittelemaan tarroja tankkiin. Varovasti sitten lääpin paikoilleen ne kohdat, joissa tarra pääsi ilman kuumentamista tarttumaan suunnilleen suoraan. Sen  jälkeen sitten kuumentamalla ja tarraa venyttelemällä etenin loppua kohden. Minun taidoillani tuo ihan viimeinen kulma on täysi mahdottomuus saada täysin siistiksi, mutta ihan tyytyväinen olen lopputulokseen. Myös tarrojen kohdistaminen eri puolilla on vähän haastavaa ja pienoista epäsymmetriaa lopputulokseen tulikin, mutta hei, eihän pyörän näe kuin yhdeltä puolelta kerrallaan.

Kuvasin aiheesta videonkin, timelapsena 1 kuva/3 sekunttia tahdilla, videosta tuli noin 20 sekunttia pitkä. Ja sehän on sitten tässä:Ja tältä se nyt näyttää. Tulihan siitä ihan törkeän hieno.


--

Kävimpähän samalla reissulla vielä tutustumassa uuteen Stormiinkin. Mestahan sijaitsee nyt vantaalla, siinä ihan Allrightin vieressä. Mukaan lähti öljynsuodin, nyt olisi sitten kamat kasassa öljynvaihtoakin varten. Eli nyt sitten vaan kehittämään aikaa tallipäivälle, niin pääsee testaamaankin sitten pyörää liikenteeseen.