TCX X-street, vähän toisen näköiset ajokengät

Tulipahan tuossa vastaan surffaillessani satunnaisia verkkokauppoja varsin mielenkiintoiset ajokengät. Italialaiset TCX X-street ajokengät kun muistuttavat ulkomuodoltaan hyvin paljon Conversen legendaarisia Chuck Taylor -tyyppisiä tennareita. Kenkiä on saatavilla muutamassakin värissä sekä nahkaisena että farkkukankaisena, ensimmäinen näistä materiaaleista on vieläpä vesitiiviiksi kalvotettuna. Vaikka kengät ovat suhteellisen lyhytvartiset, on niihin silti saatu hieman suojiakin; kegät kun ovat varustettu vahvikkeilla nilkassa kehräsluun kohdalla sekä varpaiden ja kantapään kohdilta.

Täytyy kyllä sanoa, että todella nätit kengät ovat kyseessä. Kesäisessä kaupunkiajoissa voisivat hyvinkin soveltua omaankin käyttööni. Kengät ovat myös sen verran kevyen näköiset, että menisivät varmasti myös arkikäytössä ja vedenpitävyytensä ansiosta myös keväällä ja syksylläkin, vaikka vähän märkää olisikin.

Muutamasta webbikaupasta ainakin kenkiä saa vähän alta puolentoistasadan euron hintaan, joten mistään kovin kalliista kengistäkään ei ole kysymys.

TCX X-street @ TCX:n viralliset sivut