Pyörä kasaan ja baanalle!

Eilen sitten päädyin kasaamaan pyörän ajokuntoon. Ja nopea hommahan tuo oli, senkun vaan pulttaili osat takaisin paikalleen. Tein samalla vähän uusia johtoja vilkuille ja nyt korjaantuikin sitten lopullisesti viime kesän vaivannut vilkun oikkariongelma. Tosin testilenkillä pimeni sitten toisen puolen vilkku enkä ehtinyt sitä sen kummemmin tutkimaan. Oikkarissa se ei kuitenkaan ole, joten hyvällä todennäköisyydellä saattaa olla vain lamppu palanut.

Kun pyörä oli tosiaan saatu kasaan, oli aika lähteä pienelle koelenkille. Kävin ensin kokeeksi heittämässä korttelin ympäri, jonka jälkeen heitin sitten ajokamppeet päälle ja suuntasin vähän kauemmaksi. Kaupungissa meno oli vielä äärimmäisen mukavaa, mutta lähdettyäni isommille teille tuli hyvin pian selväksi, että avokypärä ilman kasvosuojusta on todella huono idea tässä vaiheessa, kun tiellä on todella paljon pölyä. Lähes hiekkapuhallukselta tuntunut pölysuihku naamaan bussin perässä ajettaessa kun ei ole kovin mukavaa.

Takasin päästyäni aloin tutkimaan öljynvaihtomahdollisuuksia. Kuten muistelinkin viime vuodelta, yksi ruuvi öljynsuodattimen kannessa on todella huonossa kunnossa eikä se enää auennut ruuvarilla. Pitää siis ottaa ensi kerralla mukaan korkanneen ruuvin poistotyökalu. Öljyt jäivät nyt vielä siis vaihtamatta.

Vielä en pyörää kotiin tuonut, odotelkoot vielä sen aikaa, että saan öljyt vaihdettua. Kotiin pyörän saatuani onkin sitten taas vuorossa purkamista: etulokari pitää irroitella maalausta varten.

Nappasimpahan lenkillä puhelimella pari kuvaa pyörästä, tältä se nyt näyttää: