maanantai 28. heinäkuuta 2014

Vanteiden maalaus - Osa I

Kun ei pidä huolta vanteista (tahi oikeen muutenkaan) mönkijästään niin herra Korroosio ja neiti Ruoste tulevat kylään. Niin oli käynyt myös meikäläisen vanteille.


Pidempään ollut jo tarkoituksena tehdä niille "jotain". Pari viikkoa sitten, kun auto oli tarkastuksessa niin kävin Motonetistä hakemassa tarpeet. Teräsharjasarja porakoneelle, musta pohjamaali (spray), mattamusta kilikalipullo. Yht. hinta noin 10eur eli ei juuri mitään.

Siinä sitten ruvettiin innoissamme repimään renkaita irti ja kaverini samalla auttoi niiden pesemisessä. Oikea eturengas oli kuitenkin päättänyt jäädä kiinni - ja kunnolla. Ei auttanu vasarat eikä litkut - eli voitelusta ja voimasta ei hyötyä. Meinattiin sitten, että otetaan kruunumutteri auki ja koko rengashärdelli irti, mutta sekin näytti olevan suht paikallaan eikä ollut tarpeeksi pitkävartista avainta, että olisi saanut auki.


Noh, 3/4 kuitenkin irti niin muuta kuin pohjatyöt alkakoon. Tosiaan alkuun pestiin tiskiharjalla + Solmaster Maalarinliuotin ( http://www.turunmaalitukku.fi/tuotteet.html?id=30/205 ) jonka löysin autotallista vanhojen omistajien ajoilta. Kuraa ja pssskaa lensikin ihan kiitettävästi. Sen jälkeen alkoi itse "kiillotustyö".


Boshin akkuvääntimeen kiinni Koneteräsharjasarjasta ( http://motonet.fi/fi/tuote/781609/Koneterasharjasarja ) silmään sopivin ja menoksi. Huomattiinkin nopeasti, että aikaa menee jos vain yksi tekee ja kävinkin hakemassa 230V porakoneen sisältä. Loppupeleissä Bosh alkoi hyytymään (ei todellakaan tommoiseen työhön tarkoitettu noita akkuja) ja mentiin pelkästään Bauhaussin 20eur iskuporakoneen kanssa. Eri päillä hiottiin ja hinkattiin niin kauan, että tulos miellytti. Lähinnä tarkoituksena poistaa ruosteet, mutta loppuviimeistely oli pelkkää plussaa. Metallipölyä tulikin kiitettävästi ja sen jälkeen vanteet huuhdottiin vielä vedellä ja sekä sen jälkeen liinoilla puhtaaksi sekä kuivaksi.
Sitten vaan pohjamaalit ( http://motonet.fi/fi/tuote/609521/Motox-pohjamaali-musta-400ml ) alle ja itse maali  ( http://motonet.fi/fi/tuote/609606/Motox-spraymaali-mattamusta-400ml ) päälle. Kaverini tuoma kahva ( http://motonet.fi/fi/tuote/609500/Spraypullon-kahva-pistooli ) auttoi hommassa aika paljon. Saa sulavamman liikkeen maalaamiseen ja sen kautta vähän parempaa jälkeä (kuitenkin kyseessä kilikalipullot niin ei nyt mitään preemiumia haetakkaan). Rengasta suojaamassa oli 52 kortin pelikorttipakka + hieman paperia.


Lopputulos olikin aivan mahtava. Luo ihan erilaista ilmettä koko vehkeeseen. Kunhan saan tuon yhden renkaan vielä niin kaverini lupasi ottaa mönkkärin kestotestiin maalin pysyvyyden kannalta. Toivottavasti ny edes hetken pysyis ja mikäli eivät pysy niin helppohan tuollainen on paikkamaalata, kun on pullo kotona.

Seuraavassa osassa perehdymmekin miten tuollainen rengas saadaan irti kotikonstein, jos saadaan!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Search

Sisällön tarjoaa Blogger.
#1300 #auto #cruisailu #kaupat #koeajo #kupla #kupla #1300 #auto #volkswagen #kaupat #koeajo #kustomointi #laturi #polttoaine #volkswagen 1300 270 3D-tulostus 801 Ace Cafe ajokertomukset ajolasit ajovarusteet amazon anime auto autokoulu Bashan beetle Bell bensaletkut bensapumppu biltema blogit Bobster Bolt Bonneville bug Bullit Dinli DMX dokumentti elokuva esittely exodus flekti H-D hanskat Harley-Davidson harrastetoiminta HD hiilet hionta honda huilu huippunopeus huolto huppu Icon igniter ilmansuodin ilmaus Indian instagram irroitus iskunvaimentimet jarrut jumissa jäähdytin Jäähdytys kaasari kaasuvaijeri kahvalämmitin kahvat kaikki hajoaa kannentiiviste kansipahvi katsastus kaupat kerrospukeutuminen ketjut kiinnitys kirjat kirjoittajat kokoontumisajot koneteräsharja korjaus ktm kuljetus kupla kuplavisiiri kustomointi kuvat kypärä kypärät kytkin Laakeri laki lataus laturi Lauge Jensen laukut liikenne liikennevirasto lisävalot lisävarusteet Lontoo maalaamo maalaus matka matkakertomukset mattamusta messut moottoripyörät motonet musta Mönkijä nopeus oheistuotteet ohjaustanko ohjelmat onnettomuus paketti pakkaaminen pakoputki pakosarja perän jäykistäminen pesu photoshop pirkkala plus katsastus pohjamaali poliisi polttoaineensyöttö posti prototyypit puhelin puhelinteline pulverimaalaus raidetangon pää raidetanko rattaat rekisterikilpi rengasventtiili renkaat reppu retro saappaat sadekeli satula scifi sissybar sivustot sr400 srv250 Street Street 500 Street 759 strut sukat suprine suutin sytytystulppa sähkö sähkömoottoripyörä takaratas talvi talvivarusteet tankorukkaset tapahtumat tarvikkeet. tavarateline tee-se-itse tehoputki teippaus tekniikka tiedotus Toukoajot Triumph turvallisuus työkalut ultraäänipesuri uutiset vaatteet Vaihto vakuutukset valot vanne vanteet varaosat varusteet varustelu venttiilihattu verkkokaupat vian etsintä videot vilkut Virago visiiri volkswagen vultus vw xs650 xv250 xv950 Yamaha yccf ylikuumentuminen änkkäri äänenvaimennin öljyproppu öljyvaihto

Kirjoittaja

Copyright Pärinää 2012