Anime-henkeä kahdella pyörällä

Minuun on iskenyt sairaus. Sairauden nimi on Honda NM4 Vultus. Hämmentävän näköinen moottoripyörä/skootteri yhdistelee piireitä suunnilleen kaikkien kadulle tarkoitettujen kaksipyöräisten pääryhmistä; vaikutteita löytyy niin matka-, katu- kuin custom-pyöristäkin.

Hondan mukaan pyörän suunnittelussa on innottajana toimineet anime-elokuvat ja niissä esiintyneet moottoripyörät. Vultuksen esikuvaa ei tarvitse kauaa hakea: joka ainut anime-klassikko Akiran nähnyt näkee saman tien tässä pyörissä märkien unelmien toteutumisen: pyörässähän on vallan reilusti lainattu elokuvan päähenkilönä hääräävän Kanedan moottoripyörästä! Kummallista kyllä, Honda ei ole kuitenkaan juttua vienyt siltä osin ihan loppuun saakka ja pyörää saakin ainoastaan mustana. Ja minä kun olisin halunnut punaisen...

En oikein tiedä, mikä itseäni Vultuksessa puhuttelee (lukuunottamatta tuota varsin selkeää anime-henkisyyttä). Tokihan teknisesti pyörä on tätä päivää: säädettävällä alustalla ja suorituskyvyllä varustettua pyörää saa jopa automaattivaihteisena. Muotoilusta löytyy hieman erikoinen, mutta silti toimivan oloinen ominaisuus: takaistuin kääntyy pystyyn selkänojaksi yksin liikkuessa.

Hämmästelin pyörää jo MP15 messuilla, hieman tosin nyt harmittaa, ettei pyörään tullut tutustuttua tarkemmin. Toisaalta ihan hyvä vaan; 14k€ hintalappu ei paljon houkuta hankkimaan meikäläisen budjetilla tätä pyörää.

Yhtä kaikki, tällä pyörällä voisi pukeutua punaiseen nahka-asuun ja painaa Neo-Helsingin yössä pilleripäissään nuorisojengin keulakuvana. Eiku miten se menikään?