Lisää liivistä

Liivi saapui postissa. Johan sitä nyt joutuikin pari viikkoa odottelemaan. Hieman kauhunsekaista oli tuo odotus; epäilytti suuresti oikestaan parikin asiaa.

Ensinnäkin epäilytti, että miten tuo eBayn International Delivery Program oikein toimii. Olen tottunut aika lailla tuollaiseen perinteiseen malliin, jossa myyjä lähettää tuotteen suoraan ostajalle. eBayn IDP toimii kuitenkin hieman erilailla: myyjä lähettää tuotteen eBaylle (tai tarkemmin eBayn kumppanina toimivalle Pitney Bowelsille), joka puolestaan hoitaa tullit ja muut muodollisuudet sekä toimituksen ostajalle. Tämähän toki näkyy sitten hintalapussa, kun toimituskuluihin on leivottu verot, tullit ja muut vastaavat mukaan.

Hieman haasteita aiheutti paketin seuranta, paketti kun kulkeutui varsin monen operaattorin läpi. Myyjältä paketti siirtyi Pitney Bowelsille USPS:n välityksellä, josta paketti taas jatkoi jälkikäsittelyyn WNDirectille. WNDirect puolestaan toimitti DPD:n avulla paketin minulle. DPD:tä taas operoi Euroopassa useampikin toimija (matkan varrella toimittajana olivat Chronopost, DPD NL ja loppuviimen Suomessa Postnord). Kaivelemalla seurantakoodit olivat kuitenkin aina saatavilla ja paketti tuli hitaasti, mutta varmasti perille asti. Mitään tullimuodollisuuksia ei tarvinnut itse hoitaa, eli varsin tehokkaan oloinen palvelu tuntuu olevan kyseessä.

Toinen murheen aihe oli liivin koko. Hieman tosiaan hirvitti tilata vaatetta, joka on 2-3 kokoa normaaleja vaatteitani suurempi (liivi oli siis kokoa 3XL). Mittataulukon ja siihen liitetyn ohjeen perusteella päädyin kuitenkin tilaamaan tämän koon. Murhe osoittautui kuitenkin aiheettomaksi: liivi on sopivan kokoinen, joskin hieman löysä. Hupparin tai paksun flanellin kanssa käytettynä liivi on kuitenkin täydellisen kokoinen.

Mutta itse asiaan, eli itse liivin ominaisuuksiin. Liivistä löytyy 6 taskua: kaksi rintataskua, kaksi käsitaskua sivuilla sekä sisäpuolelta perinteisen mallinen povitasku ja amerikkalainen erikoisuus pistoolitasku. Viimeinen näistä on pystysuuntaisella aukolla varustettu povitasku, josta löytyvät varsin järeällä joustonauhalla toteutetut paikat puoliautomaattipistoolille sekä varalippaalle. Mitään käyttöä varsinasesti noille lenkeille näin asetta mukanaan kantamattomana en ole keksinyt, mutta molemmat povitaskut ovat varsin suurikokoisia (töihin ajaessani taskuista löytyi silmälasikotelo, lompakko, puhelin ja 0,5l energiajuoma ja silti olisi lisääkin vielä mahtunut) ja siten varsin monikäyttöisiä. Kaikki taskut sivutaskuja lukuunottamatta on varustettu nepparikiinnityksellä.

Liivin sivusta löytyvät kiristysnauhat, jotka itselläni ovat maksimikireyedssä. Lähinnä nuo ovatkin esteettinen juttu itselle. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että sivun remmit eivät ole narua vaan farkkukankaasta ommeltua pötköä. Liivi on yleiseltä leikkaukseltaan varsin väljän mallinen ja amerikkalaiseen malliin suunnattu myös vähän mahakkaammalle käyttäjälle. Tämä on itselleni pelkästään hyvä juttu, nykyään kun tuntuu olevan vaikea löytää muuta kuin slimfit-mallisia vaatteita.

Liivin saa ylös asti kiinni ja kiinnitysmekanismi on tehty sekä vetoketjulla että neppareilla. Liivin etuosa on kaksinkertaista farkkukangasta, joten liivi pitää varsin hyvin tuulta ja varmsti hetikellisesti myös kastumistakin. Selkäpuolella sisällä on mesh-vuori, joka auttaa pitämään selkäpuolen viileämpänä/lämpimämpänä kelistä riippuen.

Täytyy kyllä sanoa, että odotin liiviltä vähemmän. Liivi on äärimmäisen hyvin tehty ja suunniteltu ja kaikin puolin premium-laatuisen oloinen. harvemmin saa tällaista laatua 100€ farkkutakista kotimaassa. Näkee kyllä, että liivi on tarkoitettu oikeasti käyttöön eikä vain näytettäväksi.

Kaikenkaikkiaan (nuo toimituskulut eBayn IDP:n kautta mukaanluettuna) hintaa liiville tuli aika tarkalleen 80€. Sanoisinkin, että jos olet etsimässä hyvää farkkukankaista moottoripyöräliiviä, niin kannattaa ehdottomasti tutustua Milwaukee Performancen/Milwaukee Leatherin liivivalikoimaan. Rahalle tuntuu saavan enemmän vastinetta kuin mistään kotimaassa myydystä tuotteesta.