Pieni kolhaisu, iso ryppyAina ei kaikki mene niinkuin elokuvissa. Sain kokea sen tänään päivän päätteeksi kauppareissulla.

Peruuttelin tyytyväisenä läheisen hypermarketin parkkipaikalla pois ruudusta, kun kuulin rysähdyksen ja pysäytin auton välittömästi. Olin peruuttanut epähuomiossa tolppaan. En oikein tunne auton mittoja vielä ja tolppa jäi jotenkin ikävästi takapilarin taakse katveeseen.

Kauhistuneena menin toki välittömästi hämmästelemään tuhoa. Ja tuhoahan oli tullut: puskuri oli haljennut melkoisesti; joskaan ei toki kokoaan onneksi. Sen verran hätäisesti pysäytin auton, ettei sentään osunut lamppuun asti ja vaurio jäi lasikuituiseen puskuriin.

Jotain oli tehtävä, mutta nolona päätin poistua paikalta mahdollisimman pian. Painelin puskurin paikalleen noin suunnilleen ja kurvasin seuraavaan kauppaan hakemaan paikkaustarpeita. Prismasta sitten noudinkin rullan sitä hyvää, eli nk. jeesusteippiä. Teippailin puskurin parkkihallissa noin suunnilleen tilapäisesti kasaan. Ei nyt haittaa menoa ja jotain hyötyä näemmä vannehopean värisestä autostakin: teippi maastoutuu kohtuudella auton väriin.

Mitäpä näitä murehtimaan, mitään vakavaa ei kuitenkaan sattunut. 'Lude ei kuitenkaan ole muutenkaan ihan kauneimmassa kunnossa ulkoisesti, niin mitäpä nyt pieni teippaus tilapäisesti tuossa haittaa, kun puskuri vaan pysyy kiinni. Googlettelin hieman lasikuitupuskurin paikkaamista ja tulin siihen tulokseen, että voisihan tuollaistakin koittaa. Sitähän saattaisi vaikka oppia jotain uutta. Samalla voisi sitten siistiä muutenkin naarmuisen ja kolhuisen puskurin muutenkin ja maalata sen kokonaan uusiksi.

Tokiahan mielessä nyt kutkuttelee myös vaihtoehto jonkin tuning-puskurin hankkimisesta. Kotimaasta vaan saatavuus tuntuu olevan melkoisen vähäinen ja ulkomailta hinnat rahteineen pomppaavat puolen auton hintaisiksi. Mut silti...


"Lähes huomaamaton" jesaripaikkaus