Valoa kansalle (tai ainakin kuljettajalle)

 'Ludea vaivaa hieman nuhaiset valot. Tarkempi tutustuminen saikin kiinnittämään huomiota etuvalojen kuntoon. Melkoisen hapettuneethan nuo näyttivät olevan.

Motonetissä, jossa käymisestä on näemmä tullut minulle päivittäinen harrastus, silmään pistikin lasinpesunestettä hakiessa myös tuollaisia sekalaisia umpioiden kiillotussettejä. Hieman ihmelääkkeeltä kuulostivat, mutta vajaan viidentoista euron hintaan nyt ei kovin korkealta putoa kokeillessa. Siispä mukaan lähtikin sen lasinpesunesteen kanssa myös tuollainen lamppujen kiillotussetti. Ja jo kolmas wunderbaum. Mä en oikeasti ymmärrä, miks niiden haju katoaa nykyään parissa päivässä.

Lähtötilanne oli tämä. Kuvassa lamppujen reunat on teipattu, koska näin suositeltiin paketissa tehtävän. Lasi on selkeästi kellertävä ja hieman samea.Paketista löytyi kaksi kiillotusliina sekä jokin uv-suojamönjä omassa liinassaan. Luettuani ohjeet huolellisesti kävi hyvin ilmeiseksi, että nyt vaan kiillotettaisiin lamput; suoja-aineen pitäisi päästä kuivumaan stabiileissa olosuhteissa tuntitolkulla ja ulkona oli aavistuksen verran sadetta tekevän oloinen ilma.

Mutta tuumasta toimeen. Teippasin hieman maalipintoja suojaan ja putsasin lamput huolellisesti ensin lasinpesunesteellä. Pussi auki ja ohjeen mukaan olisi noin 3-5 min aikaa hinkata lamput läpi. Hyvinhän se riitti, kerkesin hinkkaamaan tuossa ajassa myös viragon etulyhdyt, joilla näytti olevan melkoisesti samaa vaivaa. Tulos hämmästytti silmää jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta päätin käyttää toisenkin liinan ja sama homma uusiksi.

Tältä se nyt näytti sitten käsittelyn jälkeen. Ero on jo valoisassa lasia tarkastellessa huomattava. Keltaisuus on tipotiessään ja lasi näyttää huomattavasti kirkkaammalta.


Kului melkein viikko ennen kun pääsin testaamaan valoja kunnolla pimeässä. Helsingissä ei oikein pitkiä pääse testailemaan kunnolla, mutta ajellessani synnyinseuduilleni hautajaisiin seuraavana viikonloppuna, pääsin testailemaan valoja moottoritiellä. Eihän nuo valot nyt kovin ihmeelliset ole, mutta ovat ne sentään merkittävästi paremmat. Pitänee hankkia jokin lisävalo bar tuohon rekisterikilven alle.