Nahkaa kepin varteenTäs nyt ollaan pari päivää rääkätty 'Ludea ihan tosissaan. Tuntuu melkoisen hullulta, miten paljon enemmän iloa autosta lähtee, kun siitä lähtee melkoinen meteli. Meteli on sen verran miellyttävä 3000-6000 kierroksen välillä, että Tuukan kiteytys aiheesta on ihan tarpeettoman paikkansapitävä: "Auto alkaa kuulostamaan niin hyvältä, ettei kortin lähtö kuulosta enää pahalta". Äänestä onkin nautittu ihan tarpeettoman paljon ja joka ikisistä liikennevaloista ja jokaiseen ramppiin tuntuu olevan pakko lähteä kuin formulakuski konsanaan.


Meillä oli vielä yksi pieni projekti tehtävänä, tällä kertaa hieman kosmeettisempaa. Tilasin joku aika sitten kiinasta uuden nahan vaihdekepin juureen ja nyt olikin tarkoitus laittaa se kiinni. Etukäteen olikin tiedossa, ettei tämä olisi ihan suoraviivainen bolt on -juttu, vaan saattaisi vaatia hieman luovuutta.

No eikun hommiin. Keskikonsoli irti ja tutkimaan kiinnitystä. Orggis nahka osoittautui keinonahaksi, vaikkakin varsin laadukkaksi sellaiseksi. Uusi on kuitenkin ihan oikeaa eläimen ihoa, joten tämähän on suoranainen upgrade. Vanha nahka on kiinnitetty eräänlaiseen mounttiin niiteillä (sellaisilla nitojan niiteillä) ja kun olimme irroitelleet sen vanhasta rungosta, pitikin keksiä, miten uusi kiinnitetään sen tilalle. Mietimme liimaamista, mutta se olisi vienyt liikaa aikaa. Lopulta päätimme lopettaa arpomisen ja paukutimme askartelunitojalla uuden nahan mounttiin kiinni samalla tavoin, kuin vanhakin oli ollut. Ratkaisu toimi loistavasti.Toinen ongelma oli, että nahassa oli vähän tarpeettoman iso reikä. Jollain piti saada se pysymään ylhäällä Ratkaisuksi ruuvasin putkiklemmarin vaihdekepin varteen, joka päällä sukka saisi levätä nupin alla.Vaihdoimme vielä palaneen tuhkakupin valon ennen kuin kasasimme auton takaisin kasaan. Valo tosin pimeni kasauksen yhteydessä, mutta vika on niin olematon, ettei nähnyt vaivaa enää purkaa pakettia uudelleen. Tutkin sitten, kun irroittelen seuraavan kerran. 

Onhan se nyt taas ihan hemmetin hieno.

Illalla vielä yllätykseksi Postnordin kuski toimitti uudet kesärenkaat. Pitää käydä laittamassa ne mahdollisimman pian uusille vanteille ja alle. Koska uudet vanteet ovat tuuman suuremmat, tilasin tosiaan hieman pienemmällä profiililla olevat kumit. Uudet renkaat ovat 16/205/50 kokoiset.