Uusi kypärä ja sen varustelua
Kesäkautta odotellessa on aina todella kivaa fiilistellä vähän uusia varusteita joten käydääs hieman läpi, mitä kivaa sitä on tässä tullut hankittua kesän ajokautta varten.

Ihan ensimmäisenä tuo varusteista tärkein eli kypärä. Aiemminhan käytin pääosin Banditin avokypärää, mutta kypärä otti onnettomuudessa sen verran osumaa, että jatkossa se saa palvella ainoastaan koristeena työhuoneen kirjahyllyssä muistuttamassa siitä, että aina voi sattua jotain. Sen verran tuo onnettomuus säikytti ja kun puoli naamaa oli sen jälkiltä mustana kuin turpaan saaneella, kypsyi aika pian ajatus, ettei tartte kyllä jatkossa ajella avokypärällä. Sain onnettomuudesta kohtuullisen hyvin korvauksia vakuutuksista ja tilaisnkin jo melko pian sen jälkeen uuden kypärän. Vieläkään en silti mene ihan niinhin tyypillisimpiin umpimuniin tai setähenkisiin avattaviin; ulkonäkö merkkaa itselle sen verran paljon kuitenkin kypärän kanssa, että piti löytää vähän persoonallisempi kypärä.

Mä kirjoittelin jo joskus melkein 10 vuotta sitten näistä retrokypäristä, mut tämä Bellin Moto 3 tuli vastaan vasta vähän myöhemmin. Kyseessähän on Bellin vanhan 70-luvun motocross kypärän modernisoitu versio, jonka historiaan liittyy hauska tarina. Vanhoista Bellin Moto 3 kypäristä tuli tuossa toistakymmentä vuotta sitten lähes muoti-ilmiö varsinkin jenkeissä. Bellin mielestä ei kuitenkaan ollut kovin fiksua noita kymmeniä vuosia vanhoja kypäriä käyttää, joten yleisön vaatimuksesta alettiin kypärää valmistaa alkuperäisellä muotilla mutta modernilla suojaustekniikalla. Itsekkin tähän kypärään rakastuin kyllä ihan ensinäkemältä. Aiemminhan mulla on ollut käytössä toisena kypäränä Bell Custom 500 Independent limited edition avokypärä ja oon tykännyt siitä ihan hillittömän paljon, joten kun tilaisuus tuli ostaa tämä reilun 300e arovoinen kypärä, ei ollut epäilystäkään laadun puolesta.

Kypärä Bellin sivuilla (mattamustaa Bell ei enää tee kuin customina)

Kypärähän on varsin simppeli eikä siinä ole mitään hienouksia. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan D-lukollinen umpikypärä. Mukana tuli neppareilla kiinnitettävä lippa, joka lähti kyllä ihan ensimmäisenä kiitämään; melkoisen horrorin näköinen on se.
Koska kypärässä ei ole visiiriä, pitää jollain suojata naamaakin jos meinaa ajella muutenkin kuin vaan varmuudella aurinkoisella kelillä. Tähän mulla on nyt parikin erilaista ratkaisua. Ihan ensimmäisenä tilasin Kiinasta geneerisiä kuplavisiirejä. Näiden pitäisi olla tälle kypärälle, mutta melkoisen huonosti istuvat niin, että kypärästä tulisi vesitiivis. Toki tuon saa asetettua niin, että toimii kuin puolivisiiri, jolloin ajaa asiansa ihan riittävästi esim. huivin kanssa. Näitä tilasin parikin erilaista, toinen tämä peilimallinen ja toinen kirkkaan keltainen. Etuna näissä on, että voi käyttää silmä- tai aurinkolaseja näiden visiirien kanssa.

Sain joku aika sitten ajatuksen, että pyörän värimaailman voisi viedä myös ajokamoihin ja törmäsin sitten hieman sattumalta näihin:


Oakley O-Frame 2.0 Pro MX motocross lasit. Ei nyt varmaan tarvitse kauheesti korostaa, että pääkriteerinä näissä oli tuo lasien väri; sekä lasien runko että päänauha ovat kirkkaan keltaiset. Toki myös tuo varsin retro muotoilu pisti kovasti silmään. Laseissa on tuollainen nenäsuoja, mutta sen kanssa lasit ovat hieman löysät nenäsuojan ottaessa kiinni kypärän leukasuojaan. Onneksi tuon nenäsuojan saa pois ja laseja voi käyttää kuten mitä tahansa muitakin laseja. Koska kyseessä on Oakleyn lasit, linssi on tietenkin vaihdettava ja koska kyseessä on motocross-versio näistä laseista, on niissä myös mahdollisuus laittaa repäisykalvoja linssin päälle. Ajatuksena olisi ehkä ostaa näihin myös yöllä ajamiseen soveltuva kirkas linssi; myös aivan eeppisen värinen fire iridium linssi on harkinnassa.

Lasit Oakleyn sivuilla

Oakleyn kanssa on sen verran kokemusta moottoripyöräilystä, että päässä oli onnettomuudessa Oakley Oil Drum aurinkolasit. Siihen nähden, kuinka pahasti naama kynti maata, on aivan uskomatonta, että nuo lasit säilyivät ehjänä; ainoastaan linssi meni vaihtoon. Voin sanoa, että tää on sen verran vakuuttavaa ollut näiden lasien kestävyys, että jatkossakin tulee ajaessa olemaan Oakleyn tuotteita päässä. Lasit palvelevat tällä hetkellä autossa ajolaseina, mutta varmasti tulevat olemaan jatkossakin kuivalla kelillä ajolaseina moottoripyörän kanssa.