Uutta kumia ja koeajoa
Soittelin paikalliseen rengasliikkeeseen, Urjalan Rengaspalveluun, takakumin vaihtoa silmällä pitäen. "Tänne vaan" oli kommentti enkä kysellyt se kummemmin edes hintaa; ihan sama, pitää tukea paikallista.

Vähän piti googlettaa, että miten tuo kardaanivetoinen takapyörä irroitellaan, mutta sehän oli varsin vaivatonta: akseli pois ja pyörä irtoaa ihan suorilta. Tää on paljon vaivattomampaa kuin ketjuvetoisen kanssa, mikä on todella kiva juttu. Sitten vaan rengas uuden kumin kanssa auton lavalle ja vienti vaihdettavaksi.

Rengaspalvelussa kyseltiin että onko kiire (ei ollut) ja lupasivat sitten renkaan iltapäiväksi. Sehän passaa, joten lähdin kotiin odottelemaan työpäivän loppua. Sillä aikaa latailin pyörän akkua akkulaturilla. Akku tuntuu ottavan virtaa edelleen vastaan vaikka vanha onkin.

Taisteltuani työläppärin kanssa ihan huolella; Lenovon läppärissä on tullut näemmä kilometrit täyteen; lähdin hakemaan renkaan sitten kolmen aikaa. "Jos nyt 25 euroa tästä", oli kommentti kun kysyin työn kustannusta. Tää oli todella halpa ja hyvä palvelu. Käytän paikallista jatkossakin ja vahvasti kyllä suosittelen tätä paikkaa myös muille.

Ei, en malttanut syödä tai mitään sellaista. Tää nyt ei varmasti yllätä ketään, joka on pitänyt useamman vuoden taukoa moottoripyöräilystä. Tilasin pyörälle vakuutuksen OP:sta ja sain se kohtuulliseen 94e/v hintaan ja laitoin pyörän Traficomin sivuilla liikenteeseen. On se vaan helppoa tätä nykyä.

Lähdin tankkaamaan pyörän ja vastaan tuli hieman erikoinen ongelma: koska pyörässä on nyt kaksi tankkia; toinen penkin alla ja toinen tossa missä tankin kuuluisikin olla; ja ne ovat yhdistetty toisiinsa letkulla, bensa valuu hieman hitaasti tankkien välillä. Siispä en saanut kerralla tankattua ihan täyteen vaan sen verran kuin ylempään tankkiin nyt meni. Pyörässä on nyt noin 24 litraa tankkikapasiteettia joten bensaa mahtuu kyytiin melkoisesti.

Kävin pienellä koeajolla, joka suuntautui Nuutajärvelle. Join kupin kahvia ja palasin kotiin kirstelemään löystyneitä osia; toinen peili oli löysällä ja rekisterikilpeen en ollut laittanut nyloc-muttereita, jonka seurauksena kilpi ja takavalo meinasivat pudota. Kaikki kiinni ja jatkamaan.
Sen jälkeen teinkin sitten melkein 100km lenkin, joka suuntautui Valkeakoskelle. Kävin enollani pihassa pikaisesti pyörähtämässä ja sen jälkeen siskonpojalla lataamassa tovin puhelinta. Eihän sitä toki malta kauheen kauaa olla paikallaan ja matka jatkuikin sieltä kohti kotia. Kotimatkalla pyörä poltti jostain syystä valojen sulakkeen ja vaihdoin sen vielä kotona ennen päivän ajojen lopettamista.

--

Kun tekee itselle, tulee siitä just itselle sopiva. Epäilykset korkean tangon tai istuma-asennon kanssa ovat tipotiessään: pyörä on kuin tehty mulle. Tai siis sehän on tehty mulle. Pyörästä tuli hyvä, en osaa oikein muuta nyt sanoa.

Tuntuu hyvältä, todella hyvältä. Oon odottanut tätä niin kauan ja samalla myös jännittänyt tätä melkoisesti. Tietynlainen varovaisuus toki jäi onnettomuudesta ajamiseen, mut niin sen pitäisikin. Siitä huolimatta tää on kyl yks parhaista asioista maailmassa, kun voi tuntea tuulen kehossaan maanteitä viilettäessään. Nyt vaan sit toivotaan hyviä ajokelejä tälle kesälle.