Sikakuski liikenteessä kotinurkillamme ja hieman ystävällisestä naapurista

Sain tänään hämmentävän puhelun uudesta naapurustostamme joltain kanssa-asukkaalta: "Hei, moottoripyöräsi on meidän ruudussamme. Tuletko siirtämään sen pois?" Puhelu oli siinä mielessä hämmentävä, että olin aamulla siirtänyt pyörän töihin lähtiessäni kadun varresta kaupungin katuhuollon siirtokehoituskylttiä noudattaen pois omaan parkkiruutuumme. Nyt kuitenkin pari tuntia myöhemmin pyörä oli siirtynyt viereiseen ruutuun? Hetken aikaa keskusteltuamme naapurin kanssa selvisi kuitenkin, että pyörä oli tosissaan mystisesti siirtynyt viereiseen ruutuun. No, naapuri laittoi autonsa meidän ruutuun ja minä jäin hämmästelemään tilannetta.

Tilanteeseen tulikin jo päivän aikana päättelemäni selvyys kun pääsin kotipihaan. Pyörä oli naapurin ruudussa ja nokka osotti väärään suuntaan. Lähempi tarkastelu kertoi karua tarinaa: katkennut jalkatappi viittasi siihen, että pyörä oli kaatunut. Viragon tankissa oli teipattu ruutupaperinen lappunen, jossa jokin toinen naapuruston edustaja kertoi nähneensä Chrysler 300:n kuskin nostavan pyörää pystyyn ja poistuvansa pikaisesti paikalta. Rekisterinumeronkin oli naapuri saanut ylös ja sen myös oli jättänyt omien yhteystietojensa kanssa paperiin.

Kotiin päästyäni aloin selvittämään, kuka kyseisen Chryslerin omistaa. Trafi kertoi auton kuuluvan yksityishenkilölle Lohjalla, jonka puhelinnumeron sain numeropalveun kautta. Pikainen puhelu kyseiselle henkilölle paljasti, että kyseinen auto oli juuri eilen vaihtanut omistajaa ja auto oli nyt Lohjalaisen autoliikkeen hallussa. Samainen auto näyttääkin olevan myytävänä kyseisen autoliikkeen sivuilla, joten päätin sitten alkaa tavoittelemaan autoliikettä. Autoliikkeen ainoa puhelinnumero kuitenkin antaa vastaukseksi ettei kyseistä puhelinta juuri nyt tavoiteta, joten lähestyin liikettä sähköpostilla ja jatkan puhelimella tavoittelua huomenissa. Mikäli en pariin päivään saa puhelimella firmaa kiinni, painelen sitten poliisilaitokselle ja teen asiasta rikosilmoituksen ja annan vakuutusyhtiön hoitaa loput. Ei vaan kiinnostaisi menettää vähäisiäkin bonuksia tämän takia.

Vaikea kuvitella kyllä sikamaisempaa käytöstä tällaisessa tilanteessa, kuin poistua paikalta ottamatta vastuuta teostaan. Tällä kertaa kuitenkin tehokas naapurien suorittama valvonta osoittui enemmän kuin edulliseksi minun kannaltani ja asia saadaan varmasti lähipäivien aikana jonkinlaiseen ratkaisuun. Pyörä on saatava pian huoltoliikkeeseen tutkittavaksi ja korjattavaksi, että pääsen taas tien päälle. Keinolla millä hyvänsä.