Tulppien vaihtoa

 


Täs on nyt ollut vähän semmoinen tilanne, ettei ole ollut ihan hirveästi mitään kirjoitettavaa. Pyörä on toiminut noin pääosin oikein hyvin; hieman tosin tuntuu vievän öljyä; ja on tullut lähinnä ajettua ilman mitään kummempia suunnitelmia. Kolmen viikon aikana mittariin on kertynyt suunnilleen tuhat kilometriä, mikä on toki melkoisen paljon ihan vaan päämäärätöntä ajelua. Hieman on myös ilmennyt ongelmaa, että pyörä tuntuu lämpösenä vähän alakierroksilla tukehtuvan kaasua vääntäessä. Arvelinkin sen johtuvan tulpista, joten ei muuta kuin kauppaan hakemaan sellaisia.

Ohjeet tulpan valintaan eivät ole edes manuaalissa ihan yksiselitteiset. Toisaalla sanotaan BPR7ES ja toisaalla taas BPR6ES. Ulkoisestihan noissa tulpissa ei ole mitään eroa, mut googleteltuani asiaa tuo 6:nen on hieman "kuumempi" kipinä. Ostin nyt manuaalin ohjeen mukaan sitten kuitenkin noi BPR7ES tulpat.
Tulpat saivat muiden kiireiden takia odotella pari päivää asentamista, mutta pääsin tänään ruuvaamaan ne kiinni. Hommahan on varsin simppeli: kansien koristepalat pois, tulpanhattu irti ja tulppa tulpanavaimella pois. Toinen tulppa oli tosiaan hieman huonon näköinen, joten vaihdoin tulpat nyt uusiin. Hieman hämmensi, kun pyörää joutui pyörittämään hetken aikaa ennen kun se starttasi, mutta se saattaa johtua vaan siitä, ettei sillä oltu ajettu nyt muutamaan päivään. Mistään pitkästä jurrauksesta ei ollut kyse, mut yleensä pyörä lähtee käyntiin lähes vaan napauttamalla starttinappia. 

Pesin pyörän pintapuolisesti pihassa ja testasin myös ensimmäistä kertaa ohjauslukon toiminnan; toimii. Kävin sen jälkeen lounaalla nuutajärvellä ja musta tuo omituisuus alakierroksilla oli kadonnut. Matka ei toki oo ihan hirveen pitkä, joten ihan varmaksi en voi sanoa mitään, mut ainakin tuntui paremmalta. 

Laitan tähän vielä muutamat kuvat viime postauksen jälkeen tulleista ajelukuvista. Niitä tulee sitten taas lisää, kun pääsen vähän paremmin ajelemaan.