Plasti Dip, tuo ihmeaine!

Noniin, ensimmäinen plastidip projekti on nyt n. suunnilleen valmis. Ensimmäisenähän käsittelyyn pääsi tuo "ah, niin ihana" harmaa-valko-maastokuosinen avokypäräni. Tarjouksesta Allrightiltä ostamani kypärä on muuten ollut varsin kiva, mutta tuo väri ei ole miellyttänyt sitten niin pätkääkään enää pitkään aikaan. Mattamustaa sen pitää olla, sanon minä. Niinpä nyt sitten potalle annettiinkin mattamusta kuorrutus.

Ensimmäisenä hommana oli teippaaminen. En ole mikään kovinkaan mestarillinen teippaaja johtuen harjoituksen puutteesta ja lähes esimerkillisiä virheitä tulikin tehtyä tässä vaiheessa useammassa kohdassa (mm. tuon paperin teippaamisessa) ja teippaus pettikin sitten maalausvaiheessa sieltä täältä. Plastidipin kanssa se ei kuitenkaan ole ongelma, kaman kun saa rapsuteltua pois suunnilleen mistä tahansa.

Taloyhtiössämme on vapaaehtoisten ylläpitämä vuokrattava askartelupaja, joka kantaa nimeä Werstas. Vuokrasin tuon tilan päiväksi käyttööni (huimaan 2,5e vuokrahintaan) maalaamista varten. Maalaamista varten olin tilannut myös eBaystä pistoolikahvan spraypullolle, jonka toivoin auttavan maalaamisessa. Yllätys Werstaan varustelussa: paikalta löytyi hirvittävän määrän työkaluja lisäksi myös mm. pylväsporakone, vannesaha, peltileikkuri ja paljon muuta. Tässähän tarvitsee oikeasti ruveta harkitsemaan kaikenlaista nikkarointia, kun tuollainen tila on niin helposti otettavissa käyttöön. Vuorasin tilan keskellä olevan pöydän pahvilla, laitoin kypärän pahville, kahvan spraypulloon ja aloin suihkimaan. Heti ensimmäisenä huomasin, että kahvan liipasinosuus ei ylty ihan riittävän alas painaakseen pullon suuttimen ihan pohjaan asti. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, vaan näppäränä poikana valmistin liipasimelle jatkopalan Werstaalta löytyvistä tarpeista: vanha listanpätkä sai jiirisahalla uuden muodon ja kiinnityksen teipillä spraypullon korkkin. Tämän jälkeen liipasin painoikin pullon suuttimen ihan pohjaan ja spray oli pullosta paljon tasaisempaa.

Netistä lukemieni ohjeiden perusteella vetelin 4 kerrosta 20-30 minuutin välein (kiireisenä miehenä tietenkin 20 min välein) kypärään, jonka jälkeen kypärä sai kuivua pari tuntia. Kypärän kuivuttua huomasin yhden kohdan kypärän reunassa jääneen vähän vaaleaksi, mutta päätin sen saavan paikkamaalinsa sitten seuraavan plastidip-session yhteydessä. Kuulemma 4 tuntia kestää lopullinen kuivuminen, mutta 2 t päästä kypärä alkoi olla mielestäni täysin kuiva (kuten sanoin: kiireinen mies) joten tuuppasin visiirin takaisin kiinni kypärään ja lähdin tuulettamaan pariksi tunniksi kypärää ympäri pääkaupunkiseutua. Näemmä oli tuo töhnä kuivunut, eivätpähän ainakaan pöly tai ötökät (mitä en kiireisenä tietenkään ajatellut) tarttunut pintaan kiinni.

Tällainen siitä nyt tuli. Olen itse hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Ja plastidipin paras puolian on, että jos tulos ei miellytä, sen voi aina kuoria pois.Kypärä juuri teipattuna.Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.4 kerrosta maalia ja noin tunnin kuivuminen. Näytin teippausten rajoille hellästi mattoveistä jotta rajaus tulisi siististi irti.Tältä se nyt näyttää puolentoista vuorokauden jälkeen.Ja tuolta näyttää maalipinta läheltä.