Pientä sähkövikaa

No, eipä ollut sitten ilmeisesti ihan niin ohimenevä ja hetkellinen vika, joka aiheutti pyörän sammumisen. Perjantaina meinasi jäädä työmatka hieman lyhyeksi, pyörä kun päätti sitten sammua Itäväylälle. Vaivoin sain sen takaisin käyntiin, mutta mistään tyhjäkäyntiä kummemmasta käymisestä ei voinut enää puhua. Pääsin kuin pääsinkin kuitenkin takaisin kotiin rullailemalla tyhjäkäyntivauhdilla ja kotipihassa alkoi sitten asian tarkempi ihmettely. Haistoin palaneen käryä...


...siis ihan kirjaimellisesti. Satulan irroiteltuani palaneen käry vain vahvistui ja vähän savuakin nousi jo. Koska savu nousi satulan alla olevasta johtokasasta, ensimmäinen reaktio on tietenkin ottaa avaimet virtalukosta, mutta hämmennys ja jossain määrin myös hätäännys oli suuri, kun virrat eivät pyörästä ottaneetkaan sammuakseen, vaikka kuinka avaimesta käänsi. Oheisesta kuvasta ei oikein näy todellinen vaurion laajuus; johtonippu oli sulanut käytännössä yhdeksi köydeksi pitkältä matkaa.

Sen verran alkoi tämä homma ottamaan päähän, että päätin olla tällä kertaa itse sorkkimatta koko ongelmaa. Niinpä kävin vielä perjantaina tuossa Herttoniemessä sijaitsevassa MP-Huollossa, jossa omat epäilykseni vahvistettiin oikeaksi: jossain ottaa jotain maihin ja oikkari sulattaa johdot. Huoltomies totesi, että kannattaa johtonippua etsiskellä mp-purkaamoista ja vinkkasi, että paikallisessa MP-Pitstopissa saattaisi jopa yksi tälläinen johtosarja olla.

MP-Pitstopin sivuilla on tullut käytyä useasti, joten nopeastihan se johtosarja sieltä löytyi. Soittelin sitten ja varasin johdot itselleni, lupasin tulla maanantaina hakemaan. Viikonlopun jälkeen sitten maanantai-iltapäivänä pääsinkin hakemaan piuhat ja tiistaina oli vuorossa pyörän työntäminen huollettavaksi.

Nyt se siellä huollossa sitten on. Odottelen vähän kauhulla tuomiota, mitä tämä tulee maksamaan ja mikä tämän on aiheuttanut.