Uusi kypärä ja hieman ensikokemuksia siitä

No eihän se mennyt putkeen. Siis se kypärän tilaaminen. Ulkomailta tilaamani LS2:n valkoinen avopotta hukkui jossain postissa ja päätin pyytää sitten myyjältä rahat takaisin. Suomen kesä on niin lyhyt, ettei ole aikaa jäädä odottelemaan liiaksi enää uutta kypärää.

Tykästyin kovasti Helsingin Roihupellon Motonetin avajaisissa Bellin Custom 500 malliston kypäriin. Bellin istuvuudenhan totesin jo pari vuotta sitten Bullittin avulla prätkämessuilla ja luonnollisesti tämäkin kypärä siis istui päähän. Ulkonäöllisesti pisti erityisesti silloin silmään matta+flake-värityksellä ja Independentin logolla (lähinnä rullalautatarvikkeita varmistava firma) varustettu Independent Limited edition. Siispä, koska vaihtoehto 1 epäonnistui, siirryttiin siis vaihtoehtoon 2 ja hain tämän kypärän Motonetistä.

Aiempaan Banditin kypärään verrattuna Bell on huomattavasti painavampi, johtuen varmasti aika pitkälti ECE-hyväksynnästä. Ihan älyttömän painava potta ei kuitenkaan kyseessä ole, painoa on noin 1,1kg. Kypärä on varustettu neppareilla visiirin tai lipan kiinnittämistä varten. Remmin lukitus on kypärän hengen mukaisesti pikalukoton eli sellainen vanhanaikainen kahdesta metallirenkaasta koostuva. Hieman kehitystä tässäkin kuitenkin on tullut: lenkit ovat neliön muotoisia ja sisemmässä lenkissä on kiinnittämistä ja avaamista helpottava pieni vetoremmi. Lisäksi lepattavan remmin pään saa kiinnitettyä nepparilla remmin juureen.

Kiinasta jokin aika sitten saapuneet kuplavisiirit tuntuvat istuvan kypärään erittäin hyvin. Nepparit olivat varsin jämäkät eikä pelkoa visiirin irtoamisesta tahattomasti ole. Tilasin myös samalla kertaa sellaisen flipup-mekanismin tällaiselle visiirille, mutta se osoittautui olevan hieman turhake: visiiriä ei saa edes yrittämällä läähätettyä umpihuuruun (tänään aamulla oli 5 astetta lämmintä lähtiessäni, joten se olisi kyllä mennyt huuruun jos olisi mennäkseen) ja mekanismi aukeaa hieman vajavaisesti visiirin jäädessä osittain näkökenttään. Lisäksi mekanismi on hieman löysä ja pyrkii avaamaan visiiriä kovemmissa vauhdeissa päätä sivulle kääntäessä.

Hämmentävän vähäisesti visiirin takana on viimaa, vaikka visiirin reunoihin jää hieman ilmalle tilaa kulkea. Oli todella outo tunne ajaa pyörällä viileässä ilmassa ilman, että silmät vuotaisivat pitkin poskia.

Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän komboon. Tuli ostettua hyvä kypärä ja visiiri saa sen näyttämään varsin eeppiseltä.