Dr Martens Varden Boot

Ja jottei nyt blogi nyt näyttäisi ihan niin tyhjältä, niin täytetään sitä nyt vielä toisen postauksen verran heti ensimmäisenä päivänä :D

Ostin kesän rientoihin tämmöiset kengät, katselin näitä jo pari vuotta sitten Dr Martensin webbisitellä. Kyseessä on siis Dr Marten's merkkinen kenkä ja malli on tarkka malli on Varden Boot (ja siitä vielä ruskea versio. Doc Martenseistahan on tullut varsinainen hipster-ilmiö viime vuosina, vaikka merkki itsessään on suhteellisen vanha. Itselleni nämä ovat nyt neljännet "Docit" ja ajattelin näitä arkikäytön lisäksi myös ajokengiksi kuivalle kelille.

Dr Martens siirsi jokunen vuosi sitten tuotantoaan Kiinaan ja se on joidenkin mielestä näkynyt laadussa dramaattisena heikentymisenä. Voin kyllä osittain yhtyä tähän valittajien kerhoon, edelliset maiharit kun kestivät hoitamattomina n. 8 vuotta, nykyiset ovat olleet heitteillä ja hoitamatta arkikäytössä n. 5 vuotta ja alkaa nahka halkeilemaan. Verrattaen nyt sitten kaikkiin muihin sinä aikana ja sitä ennen ostamiini kenkiin, käyttöikä on silti ollut suunnilleen tuplat, joten ihan nyt hirveää sontaa ei Doccien laatu ole tänäkään päivänä.

Varden Boot on Dr Martensin rugged luokan kenkiä, minkä pitäisi tarkoittaa, että ne ovat vähän järeämpään käyttöön suunnattuja kuin trendikkäät katumaiharit. Ainakin päällisin puolin kengät ovatkin jämäkästi viimeistellyt mm. kolminkertaisin tikkauksin. Nahka myös on jonkin verran paksumpaa kuin maihareissa, joskin ruskea nahka tuntuu hieman pehmeämmältä. Tämä on siinä mielessä hyvä, että kenkien sisäänajo ei kestä ihan niin kauaa, vaan kenkä taipuu uutenakin nilkasta suhteellisen käyttökelvollisesti. Pohjakumihan, joka on muuten Goodyearin suunnittelemaa kumiseosta, on hitsattu kiinni nahkaan ompeleiden lisäksi eikä siitä syystä ole kyllä tullut koskaan vastaan yksiäkään docceja, joista olisi pohja irronnut tai repsottanut.

Vaikka Varden Boot on Dr Martensin Triumphille tekemää Triumph Collection sarjaa, ei kenkä ole silti kalvotettu vaan ihan tavallinen nahkasaapas. Jalkaan se tuntuu olevan yllättävän mukava, joskin tiesin kyllä jo tilatessani mitä tuleman pitää. Pohja on ilmasolurakenteen takia mukava jalalle myös kävellessä tai seisoessa pidemmän aikaa, mikä tekeekin näistäkin kengistä varmasti ihan pätevät kesävaelluksille.

Suomessa Varden Boottia ei ole tullut vastaan, omani tilasin Amazonista todella kohtuuhintaisesta tarjouksesta (joka sitten loppui minun ostettuani varaston viimeiset omaa kokoani olevat Vardenit). Itse pidän kyllä näitä hintansa väärtinä kenkinä ja suosittelenkin niitä kaikille maihareita ja nahkasaappaita käyttäville vaihtoehtoiseksi kengäksi. Varden Bootista on saatavilla myös kokomusta versio ruskeaa väriä pelkääville.

Varden Boot @ Dr Martens webisite