tiistai 6. maaliskuuta 2012

SportyPal Xperia Active mount

Jo mönkijän kanssa tuli huomattua, että puhelimen asentaminen ohjaustankoon oli suhteellisen fiksu idea. Nykyiset puhelimet kun korvaavat helposti navigaattorit ja monet muutkin ennen erillisenä asennetut laitteet. Silloinen puhelimeni ei tosin ollut suunniteltu kovinkaan kovaan ulkokäyttöön, joten esim. sadekelillä sen käyttäminen ohjaustangossa olisi ollut vähintäänkin tyhmää. Nykyinen puhelimeni (Sony Ericsson Xperia Active) on kuitenkin sekä vesi- että pölytiivis IP67 standardin mukaisesti, joten sitä ei pieni vesisade haittaa. Ikäväkseni olen kuitenkin saanut huomata, että kyseiselle puhelimelle ei ole tahtonut löytyä minkäänlaista juuri tälle puhelimelle tarkoitettua mounttia. Yleismountteja olisi kyllä saatavilla, mutta ne eivät suoraan sanottuna houkuta ihan hirveästi, niiden ollessa vähintäänkin epäkäytännöllisiä ison kokonsa takia.


Ongelmaani löytyi kuitenkin ratkaisu aavistuksen verran odottamattomalta suunalta. Älypuhelimille sportstracker-tyyppistä palvelua tuottava makedonialainen SportyPal on tuomassa tiedotteensa mukaan markkinoille ihan lähiaikoina juuri Sony Ericsson Xperia Activelle suunnitellun pyörämountin. Jokusia esittelypätkiäkin tuosta mountista on jo mm. Youtubeen ilmestynyt ja niiden perusteella kyseinen kiinnike näyttäisi vakuuttavan kyllä aika lailla ainakin minut. Ainut, mikä hieman epäilyttää, on mountin kiinnitys: se kun kiinnitetään nippusiteillä. Tokihan kokemus on näyttänyt, että nippusiteet pitävät kiinni välillä liiankin kovasti asioita, mutta silti hieman ahdistaa kiinnittää moottoripyörän tankoon mitään niin heppoisella kiinnityksellä. Toki nyt sitten järeämpi kiinnitys ei ole kuin itsestä ja viitseliäisyydestä kiinni, ja Xperia Activessa on kaikenlisäksi kätevä kiinnityslenkki puhelimen alareunassa, jolla sen voi sitten varmistaa vaikkapa jonkinlaisella narusilmukalla ohjaustankoon.

Alla yksi video , jossa testaaja on kiinnittänyt kyseisen puhelimen kumiveneen melaan ja kohtelee sitten melaa aavistuiksen verran kaltoin. Ainakin tuo vakuuttaa kohtuullisesti, että puhelin tosiaan pysyy kiinni mountissa vähän rajummassakin menossa.

 

SportyPal on tuomassa näitä mountteja ilmeisesti useitakin eri värejä, mm. pinkki, oranssi, musta ja valkoinen oli jo esitelty. Tuosta väriskaalasta nyt tuskin omaan tarpeeseeni kelpaa muu kuin musta, mutta onhan tuossa sitten varaa valita, jos tarve sellaiselle on. Hintapuolesta tuon mountin kanssa ei ole ollut mainintaa vielä missään, mutta tuskimpa hintaa montaa kymppiä tuolle kertyy, onhan kyseessä tosiaan vain pelkkä yksittäinen pala muovia ja pari nippusidettä.

SportyPal ilmoittaa arvioiduksi tuotteen julkaisupäiväksi 19.3., joten hienosti kerkiää tuollainen kesän rientoihin. Itselle lähtee tuollainen heti tilaukseen, kun sellainen vaan myyntiin tulee.

Mountin virallinen mainossivu löytyy täältä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Search

Sisällön tarjoaa Blogger.
#1300 #auto #cruisailu #kaupat #koeajo #kupla #kupla #1300 #auto #volkswagen #kaupat #koeajo #kustomointi #laturi #polttoaine #volkswagen 1300 270 3D-tulostus 801 Ace Cafe ajokertomukset ajolasit ajovarusteet amazon anime auto autokoulu Bashan beetle Bell bensaletkut bensapumppu biltema blogit Bobster Bolt Bonneville bug Bullit Dinli DMX dokumentti elokuva esittely exodus flekti H-D hanskat Harley-Davidson harrastetoiminta HD hiilet hionta honda huilu huippunopeus huolto huppu Icon igniter ilmansuodin ilmaus Indian instagram irroitus iskunvaimentimet jarrut jumissa jäähdytin Jäähdytys kaasari kaasuvaijeri kahvalämmitin kahvat kaikki hajoaa kannentiiviste kansipahvi katsastus kaupat kerrospukeutuminen ketjut kiinnitys kirjat kirjoittajat kokoontumisajot koneteräsharja korjaus ktm kuljetus kupla kuplavisiiri kustomointi kuvat kypärä kypärät kytkin Laakeri laki lataus laturi Lauge Jensen laukut liikenne liikennevirasto lisävalot lisävarusteet Lontoo maalaamo maalaus matka matkakertomukset mattamusta messut moottoripyörät motonet musta Mönkijä nopeus oheistuotteet ohjaustanko ohjelmat onnettomuus paketti pakkaaminen pakoputki pakosarja perän jäykistäminen pesu photoshop pirkkala plus katsastus pohjamaali poliisi polttoaineensyöttö posti prototyypit puhelin puhelinteline pulverimaalaus raidetangon pää raidetanko rattaat rekisterikilpi rengasventtiili renkaat reppu retro saappaat sadekeli satula scifi sissybar sivustot sr400 srv250 Street Street 500 Street 759 strut sukat suprine suutin sytytystulppa sähkö sähkömoottoripyörä takaratas talvi talvivarusteet tankorukkaset tapahtumat tarvikkeet. tavarateline tee-se-itse tehoputki teippaus tekniikka tiedotus Toukoajot Triumph turvallisuus työkalut ultraäänipesuri uutiset vaatteet Vaihto vakuutukset valot vanne vanteet varaosat varusteet varustelu venttiilihattu verkkokaupat vian etsintä videot vilkut Virago visiiri volkswagen vultus vw xs650 xv250 xv950 Yamaha yccf ylikuumentuminen änkkäri äänenvaimennin öljyproppu öljyvaihto

Kirjoittaja

Copyright Pärinää 2012