SportyPal Xperia Active mount

Jo mönkijän kanssa tuli huomattua, että puhelimen asentaminen ohjaustankoon oli suhteellisen fiksu idea. Nykyiset puhelimet kun korvaavat helposti navigaattorit ja monet muutkin ennen erillisenä asennetut laitteet. Silloinen puhelimeni ei tosin ollut suunniteltu kovinkaan kovaan ulkokäyttöön, joten esim. sadekelillä sen käyttäminen ohjaustangossa olisi ollut vähintäänkin tyhmää. Nykyinen puhelimeni (Sony Ericsson Xperia Active) on kuitenkin sekä vesi- että pölytiivis IP67 standardin mukaisesti, joten sitä ei pieni vesisade haittaa. Ikäväkseni olen kuitenkin saanut huomata, että kyseiselle puhelimelle ei ole tahtonut löytyä minkäänlaista juuri tälle puhelimelle tarkoitettua mounttia. Yleismountteja olisi kyllä saatavilla, mutta ne eivät suoraan sanottuna houkuta ihan hirveästi, niiden ollessa vähintäänkin epäkäytännöllisiä ison kokonsa takia.


Ongelmaani löytyi kuitenkin ratkaisu aavistuksen verran odottamattomalta suunalta. Älypuhelimille sportstracker-tyyppistä palvelua tuottava makedonialainen SportyPal on tuomassa tiedotteensa mukaan markkinoille ihan lähiaikoina juuri Sony Ericsson Xperia Activelle suunnitellun pyörämountin. Jokusia esittelypätkiäkin tuosta mountista on jo mm. Youtubeen ilmestynyt ja niiden perusteella kyseinen kiinnike näyttäisi vakuuttavan kyllä aika lailla ainakin minut. Ainut, mikä hieman epäilyttää, on mountin kiinnitys: se kun kiinnitetään nippusiteillä. Tokihan kokemus on näyttänyt, että nippusiteet pitävät kiinni välillä liiankin kovasti asioita, mutta silti hieman ahdistaa kiinnittää moottoripyörän tankoon mitään niin heppoisella kiinnityksellä. Toki nyt sitten järeämpi kiinnitys ei ole kuin itsestä ja viitseliäisyydestä kiinni, ja Xperia Activessa on kaikenlisäksi kätevä kiinnityslenkki puhelimen alareunassa, jolla sen voi sitten varmistaa vaikkapa jonkinlaisella narusilmukalla ohjaustankoon.

Alla yksi video , jossa testaaja on kiinnittänyt kyseisen puhelimen kumiveneen melaan ja kohtelee sitten melaa aavistuiksen verran kaltoin. Ainakin tuo vakuuttaa kohtuullisesti, että puhelin tosiaan pysyy kiinni mountissa vähän rajummassakin menossa.

 

SportyPal on tuomassa näitä mountteja ilmeisesti useitakin eri värejä, mm. pinkki, oranssi, musta ja valkoinen oli jo esitelty. Tuosta väriskaalasta nyt tuskin omaan tarpeeseeni kelpaa muu kuin musta, mutta onhan tuossa sitten varaa valita, jos tarve sellaiselle on. Hintapuolesta tuon mountin kanssa ei ole ollut mainintaa vielä missään, mutta tuskimpa hintaa montaa kymppiä tuolle kertyy, onhan kyseessä tosiaan vain pelkkä yksittäinen pala muovia ja pari nippusidettä.

SportyPal ilmoittaa arvioiduksi tuotteen julkaisupäiväksi 19.3., joten hienosti kerkiää tuollainen kesän rientoihin. Itselle lähtee tuollainen heti tilaukseen, kun sellainen vaan myyntiin tulee.

Mountin virallinen mainossivu löytyy täältä.