Kypäräradio

Olen oikeastaan jo pidemmän aikaa haaveillut jokinlaisen bluetooth linkin kuulokkeiden ja puhelimen välille hankkimisesta ja DealExtreme onkin tarjonnut jo pidemmän aikaa tähän varsin oivaa ratkaisua moottoripyöräilyn kannalta. Kyseessä on tämän kiinalaisen puljun kaupittelema, stereokuulokkein varustettu kypäräradiosarja, joka hinnastaan huolimatta on pärjännyt jopa vertailuissa itseään moninkertaisesti kalliimmille laitteille.

Kyseessä on siis tämä laite: linkki. Olen kyseistä laitetta suunntellut ostavani jo useamman vuoden, mutta jostain syystä aina kaikki muu on vaan mennyt sen edelle. Tänään huomasin sitten, että hinta oli tippunut jo alle neljän kympin (alun perin hinta taisi olla lähempänä seitsemää kymppiä), joten päätin, että nyt se on tilattava, jos sen meinaa hankkia. Ja tilaukseenhan tuo lähti.

Tarve ei niinkään ole varsinaiselle kypräräradiolle, mutta laitteen tarjoamat erilaiset bluetoothprofiilit ovat enemmän se minulle tärkeä juttu. Musiikin, navigaation äänien, puhelujen ja muun vastaavan metelin siirtäminen puhelimesta langattomasti kun on suhteellisen olennainen juttu, mikäli aikoo puhelinta pitää telineessä pyörän tangossa.

Tässä parin vuoden aikana on kerinnyt jo jonkin verran kertymään ideoita modifoinnin kannaltakin: vaikka kyseinen laite onkin saanut hyvää palautetta, ei sen äänentoisto silti ole ihan yhtä vakuuttavaa arvostelua saanut osakseen. Niinpä harkitsenkin vakavasti kuulokeosien modaamista tai jopa korvaamista kokonaan toisilla elementeillä esimerkiksi hyvin töissä kuulokkeina palvelleisiin, joskin nyt aikansa eläneisiin Koss PortaPro kuulokkeiden elementteihin tai jopa hieman järeämpiin AKG K518DJ kuulokkeiden elementteihin, joita minulla on laatikossa useampiakin. Aika kuitenkin näyttää, millaiseen ratkaisuun päädyn, ensimmäisenä tulee varmaankin tutkittua, miten esim. Sonyn oma puhelinkuulokeliitin käyttäytyy tuon laitteen kanssa. Olennaista on kuitenkin saada musiikki yms. kuulumaan, puheluominaisuudet ovat toissijaista.

Tässä onkin varsinainen joulu taas tulossa, kun dx:stä on tulossa vielä toinenkin paketti. Toivottavasti vaan kiinan postimies toimittaa paketin pikapuoliin.