Eroon ilmajarrusta

Kesäloma ja kesälomarahat lähestyvät ja sen myötä myös Ompelukone saa vähän uutta ilmettä. Tilaukseen lähtee saksanmaalta tuplalyhtyä eteen, led-lyhtyä taakse ja uudet peilit. Myös potta saa otsalleen peilivisiirin, joka tulee ebayn kautta Koreasta. Näitä sitten kiinni ruuvaillessa olisi tarkoitus myös vaihtaa pyörään vilkut, jotka ovat odottaneet jo keväästä asti työpöydän kulmalla.

Tuplalyhdyn kanssa tuo yhdelle lampulle muotoiltu tuuliohjuri ei oikein tahdo enää sopia ja siksipä pleksi saakin lähteä. Niinpä otin perjantaina kätöseeni kasan työkaluja ja päätin ruuvailla irti tuon hökötyksen. Se lähtikin suhteellisen helposti, eikä tarvetta ollut minkään muun tieltä irrottelemiseen.

Irrottamisen jälkeen olikin edessä tavalliseen tapaan räpeltämistä seuraava koeajo. Yllätys oli suhteellisen suuri, kuinka paljon tuo pleksi vaikuttaa ajettavuuteen. Pyörä tuntui tottelevan nimittäin tottelevan ohjausta varsinkin yli kaupunkinopeuksien nousevissa vauhdeissa paljon herkemmin. Tokihan tuo tuuli nyt puhaltaa suoraan rintaan, mutta siirtosarjasta ja suhteellisen matalasta tangosta johtuvasta pussimaisesta ajoasennosta johtuen tuosta ei kovinkaan kummoista rasitusta tunnu tulevan. Vähän paremmin tosin tuntuu pysyvän mies viileänä. Oikeastaan ainut häiritsevä tekijä aerodynamiikan puolelta tuli kypärään, ilmavirta kun tuntuu repivän nyt kypärää visiirin ollessa täysin ylhäällä paljon raivokkaammin. Siihenkin tosin auttoi visiirin laskeminen yhdellä pykälällä alempaan asentoon. Ja ainahan tuosta avokuupasta voi visiirin ottaa pois.

Ohessa vielä kuva siskonpojastani Paavosta pyörän päällä juhannusyönä, pic not related.