Vikut kiinni ja laukut pois

Nyt kun kesäloman reissu on tehty, päätin luopua ihan ulkonäkösyistä pyörän takalaukuista. Eivätähän nuo laukkuraudat nyt niin haasteellisesti ole kiinni, etteikö niitä sitten ruuvaisi pidempiä reissuja varten takaisin kiinni vaikka joka kerta (kaikki 2 ruuvia). Samalla kertaa sitten, koska takavilkut olivat kiinni laukkuraudoissa, päätin vaihtaa laatikossa kauan odotelleet vilkut pyörään. Samassa prosessissa kyytiä sai myös takaboxin alusta.

Raudat lähtivät ilman suurempia ongelmia irti, yllätyksekseni vilkuissa oli vieläpä suoraan sopivat liittimet uusille vilkuille, niin vaihtaminen oli suhteellisen vaivatonta. Vastaan tuli kuitenkin mutkia matkassa, kun saatuani vilkut kiinni paloi sulake hetken käytön jälkeen. Ja ongelma: missä ihmeessä vikkujen sulake on? Piti oikein huoltomanuaalia tutkia, mutta löytyihän se. Kätevästi vilkkujen sulakekotelossa on vieläpä paikka varasulakkeelle ja siellä varasulakekkin. Ei muuta kuin varasulake kiinni ja testaamaan. Hyvin toimii. Sitten kypärä sisältä ja hakemaan rommipulloa Alkosta. Pääsin seuraavaan risteyseen: taas paloi sulake. Enempää sulakkeita minulla ei ollut, joten päätin viettää loppuillan rommin ja xboxin parissa.

Seuraavana päivänä sitten hain lisää sulakkeita. Tutkin samalla liitokset ja syykin oli ilmiselvä. Huolimaton puhdistaminen aiheutti surkean kontaktin ja sulakkeen palamisen. Putsasin liittimet nyt paremmin ja ei kun testirundille. Ja hyvinhän ne toimivat.

Tältä ne nyt näyttävät. Mielestäni sopii aivan sairaan hyvin pyörän nykyiseen yleisilmeeseen. Ehkä sitten pyörän maalaamisen yhteydessä maalaan nuo vilkutkin mustaksi.