Kumisaapasta

Näin syksyn tultua tulivat myös sateet. Ajokenkinäni olevat Doctor Martensin Varden kengät kaipaavat kovasti lankkia eivätkä ole siten ihan vedenpitävimmät vaihtoehdot. Vaelluskengät taas ovat ikävän lyhytvartiset ja voivat siksi käydä vähän kylmiksi. Mistä siis ratkaisu näihin sadekeleihin?

Viime viikonloppuna jouduin ihan muista syistä kaivamaan kaapin perältä jo jonkin aikaa sitten metsässä kuljeskelua varten ostamani maiharimalliset Nokian Taiga kumisaappaat. Nyt saappaat ovat seisoskelleet rommipullo toisessa saappaassa eteisessä viikonlopusta asti. Eilen sitten mieleeni juolahtikin, että mitehän nuo toimisivat ajokenkinä. Vaikka Taiga onkin suht jämäkkä kumisaapas, taipuu se kuitenkin kohtuullisesti nilkasta ja siksi soveltavuus olikin kokeiltava.

Tänään sitten aamusta laitoinkin Taigat jalkaan ja hyvinhän nuo tuntuvat ajokenkänäkin menevän. Hyvä korko ja kuminen pinta takaavat myös tukevan pidon jalkatapeista. Saappaassa on mukava ohut teddy-vuori ja sen verran väljät saappaat tuli tarkoituksella ostettua, että villasukkakin mahtuu vielä sisälle saappaaseen. Siitä syystä Taigat menevätkin ajokenkinä hyvin aina ajokauden viime päiville asti.

Ostin omat Taiga saappaani Konalasta Varuste.net:istä, hintaa niillä siellä on 69,-. Saappaitten omat nauhat olivat lähinnä huonon vitsin oloiset ja vaihdoinkin nauhat melkein heti jenkkiarmeijan laskuvarjonaruun eli paracordiin. Paracordia sitten puolestaan saakin esimerkiksi Varustelekasta.

varuste.net
varusteleka.fi