Ostosvillitys!

Ja kun nyt messuilla alettiin pääsemään vauhtiin, niin jatketaan nyt sitten tätä ostoshullutusta! Tänään on tilipäivä ja tilipäivä toi tullessaan talvilomarahat. Ja niiden myötä myös talvihuolto ja talven rakentelut saavat uutta puhtia. Niinpä tänään lähtikin pari tilausta.

Tilasin Stormilta öljynsuodattimen lisäksi uudet rattaat. Vakionahan XV250:ssä on edessä 16 piikkinen ja takana 45 piikkinen ratas. Tämä välitys on oikein hyvä, jos ei ajella yhtään yli 80 km/t vauhtia. Pyörä kulkeekin tarvittaessa myös sen maksimaalisen nopeusrajoituksen verran, omallani olen taintanut saada huipuiksi aika lähelle 130 km/t. Mutta suuremmissa maantienopeusissa polttoaineenkulutus tahtoo kivuta ikävän korkealle. Vaikka eihän tuo vekotin paljon bensaa viel, pahimmillaankin vähemmän kuin automme normaalissa seka-ajossa parhaimmillaan, pienen tankin koon takia on kulutuksen kasvaminen harvinaisen ikävää. Niinpä pidentämällä välityssuhdetta toivonkin saavani hieman karsittua polttoaineen kulutuksen kasvua 100-120km/t nopeuksissa.

Stormin lisäksi tilaus lähti myös Oululaiselle EMC:lle. Heidän valikoimistaan löysin postikuluineen n. 65 e hintaan pyörään 10" apehanger-ohjaustangon. Tarkoitushan on ollut hankkitua eroon tuosta nykyisestä tangosta ihan jo siitä syystä, että ajoasento on vähän turhan etukeno. Samalla korkeammalla tangolla saan sitten peileistäkin paremman näkyvyyden. Ongelmanahan vaan tuon korkeamman tangon kanssa saattaa olla vaierien pituus, mutta tuo pohjaton tiedonlähde, Viragotechforum, osasi ainakin kertoa, että 10" tankoja on XV250:iin laitettu ilman suurempia ongelmia vaierien ja letkujen mitassa. Tokiahan minulla on sitten vielä toinen mutka tuossa matkassa, nimittäin nuo dragbarin riserit, jotka nostavat entisestään ohjaustangon korkeutta sen reilun 10 cm. Tähänkin tosin olen löytänyt jo ratkaisun tarvittaessa, nimittäin paikalliselta romuttamolta löytyy XV125:n etupää, mistä nuo clampit voisi saada hankittua.

Talvihuoltoa varten pitää vielä hakea viikonloppuna Biltemasta se kaikista kallein paketti; ostoslistalta kun löytyy niin ketjut, öljyt, öljyastia kuin myös uusi akku. Sen jälkeen ei enää sitten talven suunnitelluista jutuista olekkaan hankkimatta kuin teippaustarpeet pyörän yliteippaamiseen. Sen ajattelin kuitenkin säästää vähän keväämmälle ja hoitaa mahdollisesti vasta ajokauden alettua.

--

Seuraavia lomarahoja silmällä pitäen onkin jo vähän ostoksia suunniteltuna. Kesällä olisi sitten tarkoitus vihdosta viimein siirtää kilpi takapyörään ja satuinkin lähes vahingossa saksalainen verkkokauppa, joka kauppaa sivukilpitelinettä myös pikkuviragoihin ja todella kohtuullisella hinnalla. Pelkästä telineestä joutuu köyhtymään postikulujen lisäksi noin 70 euroa ja valon kanssakin hintaa on vain 88 euroa. tuon kilpitelineen mukana tuleva valo ei tosin miellytä omaa silmääni, joten sen joudun erikseen tilaamaan jostain muualta. Myöskään suomalaiselle kilvelle sopivan kokoista telinettä ei löydy suoraan, mutta yleisteline 160x160mm on onneksi riittävän lähellä kotimaisen kilven kokoa, jotta pienellä modifoinnilla saa kilven ja valon telineeseen kiinnitettyä suhteellisen vaivattomasti.

Kilpitelineeseen valoksi löysin (yllätys, yllätys) DealExtremestä suhteellisen pätevän vaihtoehdon: kiinaihmekauppa tarjoilee mattamustissa kuorissa LED-valaisimen varsin kohtuulliseen hintaan.