tiistai 5. helmikuuta 2013

Ostosvillitys!

Ja kun nyt messuilla alettiin pääsemään vauhtiin, niin jatketaan nyt sitten tätä ostoshullutusta! Tänään on tilipäivä ja tilipäivä toi tullessaan talvilomarahat. Ja niiden myötä myös talvihuolto ja talven rakentelut saavat uutta puhtia. Niinpä tänään lähtikin pari tilausta.

Tilasin Stormilta öljynsuodattimen lisäksi uudet rattaat. Vakionahan XV250:ssä on edessä 16 piikkinen ja takana 45 piikkinen ratas. Tämä välitys on oikein hyvä, jos ei ajella yhtään yli 80 km/t vauhtia. Pyörä kulkeekin tarvittaessa myös sen maksimaalisen nopeusrajoituksen verran, omallani olen taintanut saada huipuiksi aika lähelle 130 km/t. Mutta suuremmissa maantienopeusissa polttoaineenkulutus tahtoo kivuta ikävän korkealle. Vaikka eihän tuo vekotin paljon bensaa viel, pahimmillaankin vähemmän kuin automme normaalissa seka-ajossa parhaimmillaan, pienen tankin koon takia on kulutuksen kasvaminen harvinaisen ikävää. Niinpä pidentämällä välityssuhdetta toivonkin saavani hieman karsittua polttoaineen kulutuksen kasvua 100-120km/t nopeuksissa.

Stormin lisäksi tilaus lähti myös Oululaiselle EMC:lle. Heidän valikoimistaan löysin postikuluineen n. 65 e hintaan pyörään 10" apehanger-ohjaustangon. Tarkoitushan on ollut hankkitua eroon tuosta nykyisestä tangosta ihan jo siitä syystä, että ajoasento on vähän turhan etukeno. Samalla korkeammalla tangolla saan sitten peileistäkin paremman näkyvyyden. Ongelmanahan vaan tuon korkeamman tangon kanssa saattaa olla vaierien pituus, mutta tuo pohjaton tiedonlähde, Viragotechforum, osasi ainakin kertoa, että 10" tankoja on XV250:iin laitettu ilman suurempia ongelmia vaierien ja letkujen mitassa. Tokiahan minulla on sitten vielä toinen mutka tuossa matkassa, nimittäin nuo dragbarin riserit, jotka nostavat entisestään ohjaustangon korkeutta sen reilun 10 cm. Tähänkin tosin olen löytänyt jo ratkaisun tarvittaessa, nimittäin paikalliselta romuttamolta löytyy XV125:n etupää, mistä nuo clampit voisi saada hankittua.

Talvihuoltoa varten pitää vielä hakea viikonloppuna Biltemasta se kaikista kallein paketti; ostoslistalta kun löytyy niin ketjut, öljyt, öljyastia kuin myös uusi akku. Sen jälkeen ei enää sitten talven suunnitelluista jutuista olekkaan hankkimatta kuin teippaustarpeet pyörän yliteippaamiseen. Sen ajattelin kuitenkin säästää vähän keväämmälle ja hoitaa mahdollisesti vasta ajokauden alettua.

--

Seuraavia lomarahoja silmällä pitäen onkin jo vähän ostoksia suunniteltuna. Kesällä olisi sitten tarkoitus vihdosta viimein siirtää kilpi takapyörään ja satuinkin lähes vahingossa saksalainen verkkokauppa, joka kauppaa sivukilpitelinettä myös pikkuviragoihin ja todella kohtuullisella hinnalla. Pelkästä telineestä joutuu köyhtymään postikulujen lisäksi noin 70 euroa ja valon kanssakin hintaa on vain 88 euroa. tuon kilpitelineen mukana tuleva valo ei tosin miellytä omaa silmääni, joten sen joudun erikseen tilaamaan jostain muualta. Myöskään suomalaiselle kilvelle sopivan kokoista telinettä ei löydy suoraan, mutta yleisteline 160x160mm on onneksi riittävän lähellä kotimaisen kilven kokoa, jotta pienellä modifoinnilla saa kilven ja valon telineeseen kiinnitettyä suhteellisen vaivattomasti.

Kilpitelineeseen valoksi löysin (yllätys, yllätys) DealExtremestä suhteellisen pätevän vaihtoehdon: kiinaihmekauppa tarjoilee mattamustissa kuorissa LED-valaisimen varsin kohtuulliseen hintaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Search

Sisällön tarjoaa Blogger.
#1300 #auto #cruisailu #kaupat #koeajo #kupla #kupla #1300 #auto #volkswagen #kaupat #koeajo #kustomointi #laturi #polttoaine #volkswagen 1300 270 3D-tulostus 801 Ace Cafe ajokertomukset ajolasit ajovarusteet amazon anime auto autokoulu Bashan beetle Bell bensaletkut bensapumppu biltema blogit Bobster Bolt Bonneville bug Bullit Dinli DMX dokumentti elokuva esittely exodus flekti H-D hanskat Harley-Davidson harrastetoiminta HD hiilet hionta honda huilu huippunopeus huolto huppu Icon igniter ilmansuodin ilmaus Indian instagram irroitus iskunvaimentimet jarrut jumissa jäähdytin Jäähdytys kaasari kaasuvaijeri kahvalämmitin kahvat kaikki hajoaa kannentiiviste kansipahvi katsastus kaupat kerrospukeutuminen ketjut kiinnitys kirjat kirjoittajat kokoontumisajot koneteräsharja korjaus ktm kuljetus kupla kuplavisiiri kustomointi kuvat kypärä kypärät kytkin Laakeri laki lataus laturi Lauge Jensen laukut liikenne liikennevirasto lisävalot lisävarusteet Lontoo maalaamo maalaus matka matkakertomukset mattamusta messut moottoripyörät motonet musta Mönkijä nopeus oheistuotteet ohjaustanko ohjelmat onnettomuus paketti pakkaaminen pakoputki pakosarja perän jäykistäminen pesu photoshop pirkkala plus katsastus pohjamaali poliisi polttoaineensyöttö posti prototyypit puhelin puhelinteline pulverimaalaus raidetangon pää raidetanko rattaat rekisterikilpi rengasventtiili renkaat reppu retro saappaat sadekeli satula scifi sissybar sivustot sr400 srv250 Street Street 500 Street 759 strut sukat suprine suutin sytytystulppa sähkö sähkömoottoripyörä takaratas talvi talvivarusteet tankorukkaset tapahtumat tarvikkeet. tavarateline tee-se-itse tehoputki teippaus tekniikka tiedotus Toukoajot Triumph turvallisuus työkalut ultraäänipesuri uutiset vaatteet Vaihto vakuutukset valot vanne vanteet varaosat varusteet varustelu venttiilihattu verkkokaupat vian etsintä videot vilkut Virago visiiri volkswagen vultus vw xs650 xv250 xv950 Yamaha yccf ylikuumentuminen änkkäri äänenvaimennin öljyproppu öljyvaihto

Kirjoittaja

Copyright Pärinää 2012