Viivästyksiä

Vieläkään en ole päässyt talvihuoltoa tekemään, vaikka kuukausien tauon jälkeen palannut auringonpaiste onkin palautellut toiveita kevään saapumisesta pitkän ja synkän talven jälkeen. Syitäkin on parikin kappaletta. Puolisoni teloi jalkansa MP13-messujen viikonloppuna ja on nyt viettänyt aikaansa jalka kipsissä kotona jo kyllästymiseen asti. Niinpä olenkin pyrkinyt olemaan kotosalla niin paljon kuin vain suinkin on mahdollista. Toinen syy on hieman teknisempi: talvihuollon yhteydessä olisi tarkoitus vaihtaa myös se uusi tanko pyörään. Tangon vaihtoon liittyvät riserit aiheuttavat kuitenkin lisää viivästyksiä.

Kuten säännölliset lukijat varmasti muistavatkin, tilasin matalammat riserit Briteistä Billet Bikes nimisestä fimasta vähän runsas viikko sitten. Viime perjantaina sain kuitenkin tämän ilmeisesti yhden miehen firman puuhamieheltä,  Rory Martinilta, mailin, jossa hän kertoi, että virheellisen inventaarion takia kyseisiä risereitä ei löytynytkään, vaan saatavilla oli ainoastaan tuumaiselle tangolle kyseisiä osia.  Rory tarjoutui joko palauttamaan rahat tai vaihtoehtoisesti valmistamaan minulle tarpedeni mukaiset riserit, jolloin tosin joutuisin odottelemaan niiden valmistamista pari viikkoa. Vastasin sähköpostiin kertoen Suomessa olevan vielä seuraavan parin kuukauden ajan lunta maassa ja ajokausi lähinnä haave,  joten odottaminen on ihan kelvollinen vaihtoehto. Niinpä sovimmekin,  että herra Martin valmistaa riserit ja lähettää ne minulle mahdollisimman pian.

Vaikka odottelu vähän tietenkin harmittaakin,  olen hyvin tyytyväinen saamaani palveluun. Ja koska kyseiset osat ovat juuri täsmälleen toiveideni ja tarpeideni mukaiset,  olenkin asennoitunut "hyvää kannattaa odottaa"-asenteella. Ja jos nyt ajokausi alkaakin kurkistella etuajassa,  niin kyllähän sitä vanhallakin tangolla pystyy ajamaan riserien saapumista odotellessa.

Ennen huoltoa pitäisi hakea kaupasta myös jokin työkalu ketjujen katkaisemista varten. Ajattelin ensin hakea kaupasta rälläkän, mutta aloin miettimään, että sille ei välttämättä ole mitään muuta käyttöä. Niinpä mietinkin vaihtoehtona hankkia sellaisen järjettömiä kierroksia kiertävän monityökalun, joita esimerkiksi Dremel valmistaa. Olen vähän muutenkin rälläkän hankkimista vastaan, ainakin kunnes keksin pyörälle jonkin tallipaikan. Siihen asti annoin ystävilleni luvan lyödä minua, jos alan suunnitella pyörän muokkaamista rälläkkäavusteisesti.

Published with Blogger-droid v2.0.10