pakoputkimod osa 2


Tässä nyt pieni video siitä, miten tuo eilinen reikien poraaminen vaikutti pyörän ääneen. Meteliä ei juurikaan tullut lisää, mutta ääni muuttui mukavasti matalammaksi ja rouheisemmaksi. Toki nyt taas puhelimella kuvattu video ei oikein anna oikeutta tuolle malammalle äänelle.

Putkiston modaus oli todella helppo projekti, itse tekemiseen meni ekä noin 10 minuuttia. Merkkauspiikillä ja vasaralla merkkasin kohdat (ensimmäisen kolmen rei'än kanssa, seuraavan kolmen kanssa en sitten enää sitä tehnytkään), porasin hieman pienemmät rei'ät ja sitten poraamaan isompia reikiä. Tässä vaiheessa akkuporakoneeni ilmoitti kuitenkin, että voisi olla aika hankkia uusi akkupora, joten seurasi hieman säätöä, jotta sain porakoneelle ulkonsa sähköä ja rei'ät porattua.

Absoluuttisen totuuden kertovalla ja ehdottoman tarkalla ("sarkasmikyltti") puhelimen desibelimittarilla takapyörän reunasta mitattuna ennen modia sain tyhjäkäynnillä aikaiseksi 79 dB metelin, kun taas modin jälkeen meteli nousi 80 dB tasolle. Vaikka tämä on nyt suuntaa antava mittarin laadusta jotuen, kertoo se jotain siitä, että ihan hirveästi meteliä ei lisää tullut. Ja tämä on tietenkin ihan hyvä asia, koska nyt sentään soundi jylisee vähän bassompana.

Ylempi äänenvaimennin on vielä poraamatta, mutta harkitsen senkin poraamista ihan pelkästään symmetrian takia.