maanantai 8. heinäkuuta 2013

Hieman nostoa huippunopeuksille?

PITKÄSTÄ aikaa taas mönkkärimiehen turinoita. Itse vehjehän onkin nyt pysynyt hyvin kasassa kaiken sähläämisen jälkeen *kop kop kop*. Alkanut taas maistumaan tuo ajo ja omien menojen takia tarvitseekin kohta päivittäin taas ajella. Tänään tulinkin töihin pitkästä aikaa könpijällä ja olihan se mukavaa mennä urku auki pitkin pitäjää - tosin BMW joka hiilosti perseessä sai kertaalleen keskaria ja parit jarruvalon näpäytyksen niin alkoi tulemaan sitä turvaväliä.

Elikkä tarkoituksena on ollut jo pitkään tilata tuohon vermeeseen pienempi takaratas. Asia vaan ei ole niin yksinkertainen, koska sopivaa ei tahdo löytyä mistään. Englannista kuitenkin on mahdollista tilata tasan yhdestä puljusta joka teettää niitä. Hintaa noin 50eur kotiinkuljetettuna - ei siis ollenkaan paha. Takarattaan vaihdosta on kuitenkin ollut noiden CVT-automaattien kanssa vähän 50-50 kokemuksia (foorumilta lueskeltuina). Osassa meno hyytyy kokonaan ja osassa taas ei tapahdu mitään. Kuitenkin ratkaisevana tekijänä taitaa olla myös se, että lisätään ilmankiertoa ja hieman bensan menoa niin alkaa homma toimimaan. Tästä prokkiksesta löysinkin kokemusta (tosin 300 kuutioisesta) samasta vermeestä.

Eli itse ratas:

http://www.manicquads.co.uk/PBSCProduct.asp?ItmID=11035144

Seuraavaksi sitten tarvitsisi miettiä tuota ilmanvaihtopuolta. Sisäänmenevällä ilmalle on toki hyvä olla mahdollisimman hengittävä. Mönkijöillä toki tulee vähän nihkeesti vastaan se, että välillä mennään hiekkapöllyssä oikeen urakalla. Toisaalta taas sitä ei tule kovin usein tehtyä :) Siltikin epäilyttää .... ei olisi kiva sitten kaasarista putsata hiekanjyviä :(

Stormin perus "power filter":
http://www.storm-motor.fi/mp-tarvikkeet-ja-yleisosat/yleisosat/moottori-ja-sen-liittyvat-osat/ilmansuodattimet/ilmansuodatin-power-filter-54mm/

K&N vaihtoehdton 54mm putkelle joissa toki sitten tarvii mitata oikea koko omaan vehkeeseen. K&N toki voisi sitten myös ostaa pesuvehkeet mukaan niin ei sitä tarvitsisi vaihdella niin usein.

RC-2340
RC-2344
RC-2330
RC-2334
RC-1920
RC-1923
RC-4890
RC-8090

JNE - noita nyt löytyy mistä tahansa ja millasia tahansa :) Sitten kun sitä ilmaa tulee niin sen ilman pitää päästä myös pois. Itsellänihän tuo pakoputkisto on aika kaput jo - tai no lähinnä änkkäri. Miettinyt jo pidempään uuden putkiston hommaamista, mutta "hieman" suolainen hinta on ollut jarruna. Alkuperäisen hintaa en edes halua tietää ja "teho" (?) mallisto on saanut mukavan hinnan. Ulkonäkö kylläkin miellyttää ja varmasti laadukasta kamaa vrt. alkuperäinen.

http://www.motorpower.fi/cat/product_details.php?p=2430

En tiedä olenko tuohon vehkeeseen vielä valmis investoimaan kyseistä summaa jotenka on käynyt myös mielessä vaihtaa taakse pelkästään äänenvaimennin. Näitäkin löytyy miljuunat eri vaikkakin melkein samat joka puolelta. Alla parit esimerkit joita miettinyt. Vaikeita päätöksiä tuollainen peräpukama, koska katsastus kuitenkin tulossa eteen talvella ja kaikki pitäisi olla silloin kunnossa. Noh, voihan sitä alkuperäisen aina toki säilyttää ja hitsata takaisin kiinni (mikäli päätyy vaihtaan pelkän änkkärin). Toki myös setä sinilakki muistaa joko huomautuksella ja maksulla kun päättävät pysäyttää ja tarkistaa.

http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Moottoripyorat/Lisavarusteet/Pakokaasu/Slip-on-aanenvaimennin-82718/

http://www.motomaster.fi/kauppa//product_catalog.php?c=165

http://www.mc-scatter.com/mopojen-osat-viritys-yleisosia-putket-aanenvaimennin-racing-punainen-turbo-p-36228.html

Noh, nyt kun ilma menee sisään ja ulos ripeästi niin tarvii myös bensaa saada hieman enemmän. Kyseisessä Dillessä on Walbron valmistama WVF-13 kaasari. Ekoilla googletteluilla sain vain ruohonleikkureita selaimeni täyteen :) Jonkun huhujen mukaan Walbro olisi hommannut Keihiniltä lisenssit valmistaa kopioita - elikkä tällä pienellä pyörittelyllä kyseiseen vehkeeseen menisi Keihinin suuttimet. Paikalla on kokoluokkaa 125. Viitaten aikaisemmin mainittuun toiseen prokkikseen oli se vaihdettu 135. Pikaisella haulla löytyisi Stormilta + monelta muulta 135/140 kokoa aika hyvin. Myöskin kaasarin räjäytyskuvan kanssa pitäisi sopia tuo malli aika passelisti.

Ainut mikä tässä vielä mietityttää on se, että jaksaako nähdä vaivaa. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt tuota isomman Dillen ( 904 450cc) ostamista uutena/käytettynä. Molemmissa puolensa ja haittansa. Koska ollaan naisen kanssa ajeltu kaks päällä ties missä teillä niin huomannut, että takajousi alkaa olemaan vähän eloton nykyään - samalla myös jotain pientä välystä ainakin takana ja edessä nykyään renkaat alkaa hieman "vipottaan" kun mittari menee yli 80km/h. Nähdäkkö vaivaa ja päättää pysyä nykysessä sen hautaan menoon asti vaiko vaihtaa isompaan ja uudempaan ..... Muta - siinä nyt kirjoitettuna tuo epistola mitä miettinyt. Kaikki on ylös kirjattuna ja odottaa joko toimeenpanoa tai sitten romuttamista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Search

Sisällön tarjoaa Blogger.
#1300 #auto #cruisailu #kaupat #koeajo #kupla #kupla #1300 #auto #volkswagen #kaupat #koeajo #kustomointi #laturi #polttoaine #volkswagen 1300 270 3D-tulostus 801 Ace Cafe ajokertomukset ajolasit ajovarusteet amazon anime auto autokoulu Bashan beetle Bell bensaletkut bensapumppu biltema blogit Bobster Bolt Bonneville bug Bullit Dinli DMX dokumentti elokuva esittely exodus flekti H-D hanskat Harley-Davidson harrastetoiminta HD hiilet hionta honda huilu huippunopeus huolto huppu Icon igniter ilmansuodin ilmaus Indian instagram irroitus iskunvaimentimet jarrut jumissa jäähdytin Jäähdytys kaasari kaasuvaijeri kahvalämmitin kahvat kaikki hajoaa kannentiiviste kansipahvi katsastus kaupat kerrospukeutuminen ketjut kiinnitys kirjat kirjoittajat kokoontumisajot koneteräsharja korjaus ktm kuljetus kupla kuplavisiiri kustomointi kuvat kypärä kypärät kytkin Laakeri laki lataus laturi Lauge Jensen laukut liikenne liikennevirasto lisävalot lisävarusteet Lontoo maalaamo maalaus matka matkakertomukset mattamusta messut moottoripyörät motonet musta Mönkijä nopeus oheistuotteet ohjaustanko ohjelmat onnettomuus paketti pakkaaminen pakoputki pakosarja perän jäykistäminen pesu photoshop pirkkala plus katsastus pohjamaali poliisi polttoaineensyöttö posti prototyypit puhelin puhelinteline pulverimaalaus raidetangon pää raidetanko rattaat rekisterikilpi rengasventtiili renkaat reppu retro saappaat sadekeli satula scifi sissybar sivustot sr400 srv250 Street Street 500 Street 759 strut sukat suprine suutin sytytystulppa sähkö sähkömoottoripyörä takaratas talvi talvivarusteet tankorukkaset tapahtumat tarvikkeet. tavarateline tee-se-itse tehoputki teippaus tekniikka tiedotus Toukoajot Triumph turvallisuus työkalut ultraäänipesuri uutiset vaatteet Vaihto vakuutukset valot vanne vanteet varaosat varusteet varustelu venttiilihattu verkkokaupat vian etsintä videot vilkut Virago visiiri volkswagen vultus vw xs650 xv250 xv950 Yamaha yccf ylikuumentuminen änkkäri äänenvaimennin öljyproppu öljyvaihto

Kirjoittaja

Blogiarkisto

Copyright Pärinää 2012