Iconin erilaiset moottoripyöräilyreput

Icon on tunnetusti tehnyt aina vähän toisin moottoripyörävarusteita. Estetiikka edellä menevä suunnitteluprosessi on tuottanut kerta toisensa jälkeen toinen toistaan mielenkiintoisempia tuotteita. Nyt silmäni osui muutamaan reppuun Iconin valikoimasta.

Squad II ja Squad 3 reput

Squad II Black, ovh $145
Squad 3 Mil-Spec Orange,
ovh $100
 Iconin ajatus armeijahenkisten taktisten ominaisuuksien tuomisesta moottoripyörävarusteisiin ei ole kellekään varmasti epäselvää. Nyt ajatus on viety kuitenkin hieman pidemmälle. Squad sarjan reput yhdistävät taisteluliivimäisesti kantovarustusta ja ylävartalon panssarointia. Molemmat reput ovat varustettu selkä- ja rintapanssaroinnilla, lisäksi Squad II repussa on vielä olkasuojat. Kumpaakin laukkua on saatavilla niin normaalikäytössä ehkä vähän paremmin menevänä mustana, kuin myös jenkkiarmeijan specien mukaisena high visibility-versioina oranssina ja keltaisena.

Kumpikin reppu on suunniteltu selkeästi urbaanille motoristille, joskin Squad II on sen verran suuri, että sinne mahtuu vaikkapa parin päivän retken varustuskin. Squad II on myös varustettu repun sisällön tiivistävällä kompressioremmeillä ja reppuun mahtuu myös 15" tietokone omaan taskuunsa. Molemmista repuista löytyvät etuosasta myös taskut puhelimelle varustettuna läpiviennillä kuulokkeita varten.

Ihan halvoista repuista ei tietenkään ole kysymys, kun puhutaan Iconista, joskin moottoripyöräilyyn suunnitellut laatureput (esim. Boblbee) tahtovat aina olla vähän hintavia. Reput edustavatkin laatureppujen hintaluokan alapäätä pienemmän Squad 3:n maksaessa jenkeissä 100 dollaria ja suuremman Squad II:n 145 dollaria.

Urban ja Primer tankkilaukut

Urban Tank Pag, ovh $50
Primer Tank Pag, ovh $50
Tankkilaukut ovat käteviä niin pidemmillä matkoilla lisätilaa tuomassa mutta myös kaupungissa sinä ainoana mukana olevan laukkuna. Tankkilaukuissa vaan on valitettavan harvoin mukana kunnollista kantovälineistöä ja laukkua onkin todella ikävä kuskata sitten mukana vaikkapa ostoskeskuksessa. Icon onkin tuonut tähän ongelmaan ratkaisun kahden eri tankkilaukun muodossa.

Vähän suuremman tilan tarpeeseen  ja erityisesti reissukäyttöön suunniteltu Icon Urban Tank Pag on noin suunnilleen keskikokoisen repun kokoinen tankkilaukku. Magneettitassuilla varustettu laukku muuntautuu vaivattomasti myös repuksi, repun sisälle piiloon menevien olkaviilekkeiden ansiosta. Lukot repussa ovat metalliset, reppu itsessään vahvaa 420 denierin nylonia. Urban Tank Bag on varustettu myös suurella, läpinäkyvällä karttataskulla ja se ona avattavissa niin pohjaista kuin myös reppumaisesti yläreunasta. Repun selkäosassa on neopreeninen tankinsuojus, joka specien mukaan kääntyy kypärän kantotelineeksi. Reppua on saatavilla perinteisenä kokomustana sekä "mustaa mustalla" tyyppisellä cityscape-printtikuosilla.

Enemmän kaupnkikäyttöön suunniteltu Primer Tank Pag on pienikokoinen magneettitankkilaukku, jonka mukana toimitetan varsin mukavan näköinen valjaspaketti. Valjaspaketti muuttaa siis myös tämän laukun suhteellisen vaivattomasti tankkilaukusta repuksi. Koska valjaspaketti on helposti irroitettavissa ja kiinnitys on toteutettu metallisilla renkailla, tuleekin heti mieleen muitakin mahdollisuuksia pyörään kiinnittämiseen vaikkapa esimerkiksi sissybariin. Pieneen laukkuun ei toki paljon mahdu, mutta ainakin itseäni ajatellessa tulee heti mieleen, että arkitarpeet (silmälasikotelo, neopreeninaamari, ultrakevyt sadetakki, jne.) mahtuisivat laukkuun varsin mainiosti. Magneettien lisäksi lisäturvaa tuo laukun selkämus, joka on luistamista ja naarmuuntumista estävää kumiverkkoa. Värivaihtoehtoina on ainoastaan saatavilla musta, mutta kuka sitä nyt oikeasti ihan hirveästi muuta haluaisikaan?

Tankkilaukkujen hinnoissa mitattuna Iconin laukut sijoittuvat keskikastiin Urban Tank Pagin maksaessa 95 ja Primer Tank Pagin maksaessa 50 dollaria.