Kesäloman hiljaiseloa


Kesäloma tuli ja meni. Mitään suurempia suunnitelmia ei ollut koko kesälomalle, mitä nyt puolisoni kanssa suunniteltiin käväistä tutustumassa Kotkassa sijaitsevaan Road 66 motelli/ravintola/pesula/mp-varusteliikkeeseen. Pääsyy oikeasti oli Barbe-Q-Barbies niminen orkesteri, jota molemmat meistä fanittavat. Kyseisellä paikalla kun oli ilmeisesti paikallisen Liberty Knights MC:n järjestämä ensimmäinen Liberty Classics Car Fest tapahtuma, missä kyseinen bändi oli ensimmäisenä iltana esiintymässä. BQB on Helsinkiläinen tyttörockpoppoo, jolla on varsin mojova ote musiikkiin:


Mitään ei kaupasta tarttunut mukaan Kotkassa, joskin emäntä sovitteli hieman ylihinnoiteltua Iconin takkia. Hyvän näköinen takki, taisi olla vaan viime vuoden mallistoa, kun takkia ei netistä enää löytynyt mistään. Sovittelin itse myös erehdyttävän paljon Icon Regulatorin näköistä liiviä, mutta sopivaa kokoa ei ollut tarjolla.

Kesälomalla tuli ajeltua noin tuhat kilometriä, siitä tosin iso osa YCCF Etelä-Suomen 3. Kuninkaantien ajossa. Ajo sattui juuri sopivasti keskelle lomaani ja pääsinkin osallistumaan hommaan toisena päivänä. Ystävällinen kerhon jäsen kertoi minulle ensimmäisen etapin, Pornaisten Shellin, jossa sitten tapasinkin yllättävän pitkän letkan. Parhaimmillaan 49 pyörän mittaisen letkan kanssa sitten päädyttiin erinäisten etappien kautta viettämään iltaa Lempivaaran leirntäalueelle Riihimäelle.

Paluumatkalta ajosta tulikin sitten koettua jo pitkään pelkäämäni avokypäräkauhistus: 90km/t vauhdissa osui linnun paska suoraan naamaan. Nopea pysähtyminen, räkiminen ja pyyhkiminen, ja matka jatkui taas. Ihan aavistuksen verran ällöttävää.

Loman viimeisenä viikonloppuna lähdimme (autolla) käymään vahemmillani ja samalla kierreltiin vähän moottoripyörätarvikeliikkeitä. Toivoin vähän, että löytäisin itselleni ajohousut, mutta tämän kierroksen jälkeen alkaa olla hyvin selvää, että sopivia housuja ei kaupasta löydy. Pitänee siis teetättää ne housut jossain vaiheessa.

Jotain kuitenkin löytyi tälläkin kierroksella. Humppilassa olevasta realisointikeskuksesta löytyi pieni laukku, jonka paketin päällä luki "työmönkijän takalaukku". Laukku näytti olevan juuri sopiva tarpeisiin sissybar-laukkuna työmatkakäytössä ja 2,5 euron hinnalla ei voinut kovin korkealta pudota. Otinkin laukun käyttööni heti ensimmäisenä työpäivänä ja heti ensimmäisellä reissulla jäi yksi vetoketjun lukko käteen. Onneksi sentään laukussa oli tuplalukot vetoketjuissa ja tavarat pysyivät sisällä. Seuraavana päivänä hajosi sitten se toinenkin lukko, joten laukku on nyt käyttökelvoton. No, kuten sanottu, koska hinta oli niin alhainen, ei kovin paljon harmita muuten kuin sen osalta, että laukku olisi ollut täydellinen tarpeisiini. Pitänee etsiä jostain samantapainen laukku vähän paremmalla laadulla.

Kävimme myös Huittisissa Mosquito Bikerin myymälässä, jossa olikin kesäkauden päätteeksi hyvin reilut alennusmyynnit. Isosta osasta kamaa oli jopa 70-90% alennukset ja sovitinkin taas niitä housuja useampiakin. Vaan ei, eipä sovi päälle, ei voi mitään.

Mosquitolta löytyi kuitenkin jotain, mitä olen jo pitkään harkinnut hankkivani. Nimittäin selkäpanssari. Panssari oli reilussa, muistaakseni 70% alennuksessa ja hintaa panssarille jäikin enää 15 euroa. Todella kohtuullinen hinta.

Panssari on yllättävän järeää tekoa ja helposti säädettävissä. Leveä vyötärönauha tukee samalla hyvin selkää ajaessa ja huomasinkin heti ensimmäisellä käyttökerralla, että panssari korjaa ajoasentoa huomattavasti paremmaksi normaalista vähän pussimaisesta ajoasennostani. Henkselit ovat kokonaan joustavaa materiaalia ja niiden pituus on säädettävissä. Hyvänä lisäyksityiskohtana panssarissa on irroitettava ja pestävä selkälevy, joka on kiinnitetty itse panssariin tarranauhalla. Panssari mahtuu paikallaan juuri sopivasti hupparin alle eikä jää pahemmin kurkistelemaan paidan alta.

Nyt on lomat lusittu ja alkaa taas arki. Vaikka heti loman loputtua alkanut flunssa vielä vähän kiusaakin, olen tässä jo parin päivän ajan kulkenut pyörällä töihin. Aamuisin alkaa olla vaan hieman vilpoinen jo, joten sitä onkin tarvinnut housujen alle jo puolipitkää kalsaria sekä yläosaan takkia. Ajokausiahan ei toki ole lähelläkään loppua, vaan ajaminen loppuu vasta kun yöpakkaset alkavat.