Talvi on tulossa

Niin, sieltähän se talvi taas tulee. Ja kun talvi lähenee, alkaa ajatukset kohdistumaan siihen kaikkeen, mitä talven aikana tulisi pyörälle tehdä. Autotallin puute vaivaa edelleen ja siksi talven modifikaatiot keskittyvätkin edelleen bolt-on tyyppisiin ratkaisuihin. Ainakin pääosin. Tässä nyt hieman suunnitelmia talven varalle.

1) perushuolto pitää tehdä. Tarkoittanee öljyjen ja öljynsuodattimen vaihtoa, ketjujen tarkastamista ja tarvittaessa vaihtamista. Empä kyllä usko, että ketjut ovat kovinkaan loppu vielä. Viime talvena vaihdettu välitys on osoittautunut vähän liian pitkäksi, joten varmaankin tulee palautettua välitystä vähän takaisin yhden piikin pienemmällä eturattaalla.

2) Pyörän maalaus. Kuten tuossa aiemmin jokus postasinkin, pyysin jokin aika sitten tarjousta pyörän pulverimaalauksesta. Väriksi tulee nyt se alunperinkin suunnitelmissa ollut mattamusta, hintaa maalaukselle ja hiekkapuhallukselle tulee 150 euroa. Eli todella kohtuulliseen hintaan ollaan menossa. Lisäksi maalaaminen vaatii vähän omiakin toimenpiteitä, pulverilla kun ei saa maalattua muovia (tai saa, mutta ei tuossa paikassa). Etulokari siis tarvitsee maalata itse ja ajattelin sitten samalla maalata myös etuhaarukan mustaksi. Perus kilikalipullomaalaus saakoon olla riittävä tähän tarkoitukseen. Samalla pitäisi maalata myös vilkut ja kun paketti alkaa olla kasassa, pitää päättää myös, pitääkö sissybar myös maalata.

3) Takavalon vaihtaminen. Löytyihän se potentiaalinen takavalokin sitten lopulta, joskin noin 80 € hinta on vähän ylitse suunnitellun hintahaarukan. No, ompahan sitten ihan sairaan hieno. Löysin kyseisen valon Louis.de:n katalogista ja se näyttää tältä:

Valo tosin tarvitsee hieman modifikaatiota, kun se on tarkoitus laittaa takalokariin. Siispä sille pitää joko tehdä uusi kiinnike tai muokata rekisterikilpitelinettä niin, että valoa voi hyödyntää tässä käytössä. Muutamaa muutakin vaihtoehtoa vielä tässä mietitään, mutta tämä oli kyllä aika löydös.

4) Kaikkea pikkusälää. Etupumppuihin löysin kiinakaupasta alle kymmenellä eurolla pölykumit. Ne lisäävät mukavasti pyörän mustempaa ilmettä. Samaisesta kaupasta löytyi myös parilla kympillä alumiiniset kahvat, jotka ovat nyt myös vahvasti harkinnassa.

Hintalappua siis talvelle kertyy aika lailla. Toivottavasti nyt vaan olisi toisen harrastukseni tiimoilta runsaasti keikkoja, jotta kaikki saataisiin toteutettua.