Indian Motorcycle VIP-esittelytilaisuus @ Bike World, Vantaa

Indian on varmasti tuttu klassikkomerkki kaikille moottoripyöristä kiinnostuneille. 1901 perustettu moottoripyörävalmistaja valmisti viime vuosisadan alkupuoliskon ajan nykyään jo legendan asteelle nousseita moottoripyöriä Yhdysvalloissa. Tuotannon loputtua 1953 jälkeen on ollut vuosien varrella sitten useita yrityksiä herättää legenda henkiin, mutta jokainen niistä on hiipunut pikkuhiljaa unholaan.

Polaris Industries, tuo moottorikelkoista ja mönkijöistä lähinnä tunnettu suuri amerillalainen talo, osti vuonna 2011 Indian Motorcycle-tuotemerkin ja parin vuoden intensiivisen suunnittelun jäljiltä Polaris tuokin nyt kolme uutta moottoripyörää Indian merkin alla markkinoille. Ihan outo alue moottoripyörien valmistaminen ei Polarikselle ole entuudestaan, nykyään kun myös Suomen katukuvassa törmää tämän tästä Polariksen toiseen moottoripyörämerkkin, Victoryyn.

Uusia malleja on siis kolme: Classic, Vintage ja Chieftain. Ihan halvoista fillareistahan ei nyt puhuta, halvin näistä (Classic) kun omaa halvimmillaankin  32950 euron hintalapun ja Chieftainista jo köyhtyykin halvimmillaakin 38950 euroa. Mutta jos lompakkoa pakottaa ja rahaa tuntuu olevan laittaa tuon verran pyörään, niin kannattaa totki ottaa Indian vertailuun.

Ihan hirvittävän isolla volyymilla ei Indianeja ainakaan alkuun Suomessa tulla myymään, nyt ensimmäiseen tuotantoerään on Suomeen varattu eilisen tiedon mukaan 16 kappaletta, joista oli eilen jo melkein puolet myyty. Vielä kuitenkin on mahdollisuus saada lisää pyöriä tuohon tilaukseen, joten jos omaa inkkaria halajaa, kannattaa pikaisesti ottaa yhteyttä lähimpään myyjään.


Polaris ja Bike World Vantaa jäjestivät kutsuvierastilaisuuden, jossa pyörät esiteltiin yleisölle. Kutsun sai tilaamalla Indianin uutiskirjeen. Ja kyllähän nämä sen verran minuakin kiinnostivat, että paikalle piti päästä. Ja tarve oli ollut näemmä monella muullakin, paikalla oli henkilökunnan edustajan mukaan reilu kolmesataa motoristia.

Näyttävien mainosvideoiden ja sisään ajamisen saattelemana siis pyörä paljastettiin hämmästelevälle porukalle ja tarjolla oli varsin amerikkalaista texmex-ruokaa, kaljaa ja colajuomaa. Musiikki raikasi ja yleisö ihmetteli pyöriä. Ilmassa oli juhlan tuntua, niin kuin sanotaan.

Pyöriä pääsee ihmettelemään ensi viikolla kutsuvierastilaisuuksissa Turussa, Tamperella ja Lahdessa. Sen jälkeen pyörät ovat nähtävänä seuraavan kerran MP14-näyttelyssä.

Mutta antaa muutaman kuvan puhua puolestaan, niistä varmasti käy paljon paremmin selville, millaisista pyöristä on kyse. Lisätietoa ja tekniikkaa voi sitten tutkistella vaikkapa Indianin virallisilta sivuilta.