Yamaha SR400 Suomeen ensi vuoden markkinoille




35 vuoden tuotannolla jo klassikoksi muodostunut Yamaha SR400 pyörä saadaan ensi vuodeksi myyntiin Suomeenkin. Pyörää ei olekkaan eurooppaan tuotu useampaan vuoteen.

Kuten mallistakin saattaa pystyä päättelemään, kyseessä on siis poikkeuksellisen pieni pyörä, koneella kun on kokoa vain 400 kuutiosenttiä. 17,1 kW ruiskumoottori tuottaa huippuunsa 27,4 Nm vääntöä, joten ihan riittävästi varsinkin kaupunkikäyttöön pikkupyörästä tehoa löytyy.

Olennaistahan tässä pyörässä on tietysti tuo varsin klassinen ulkonäkö. Viime vuosien retrovillityksessä ovat Triumphin Bonnevillen kaltaiset klassikkomallit nostaneet päätään, mutta Yamaha on vienyt tämän vielä pidemmälle, pyörä kun ei poikkea 35 vuoden takaisesta mallista ulkoisesti juuri mitenkään.

Onhan se pirun komea laitos ja heti alkaa tietysti mielikuvitus laukkaamaan rakentelumahdollisuuksien kanssa. Pyörähän metalliputkirunkoineen on mitä oivallisin rakennusaihio esim. cafe racer projektiin, ja onhan noita vanhempia (ja isoveljeä SR500:sta) muokattu jopa choppereiksikin.

Hintalappua ei vielä tahdo oikein kotimaahan löytyä, mutta briteissä pyörän hinta on noin 2000 puntaa halvempi kuin Bolt. Tämä suoraan käännettynä tarkoittaisi siis sellaista vähän alta kymppitonnin hintaa, mutta varmasti viimeistään MP14-näyttelyssähän saadaan se ihan oikea hintalappu SR400:lle.

Lisää tietoa Yamahan sivuilla. Ja vieläpä ihan suomen kielelläkin.