Bell goes retro

Eihän siitä ole mitään kysymystäkään, retro on koko ajan vain enemmän ja enemmän muotia. Tämä näkyy myös moottoripyörävarusteissa, kun suunnittelijat tuovat vanhoja, tyylikkäitä muotoja uusiin tuotteisiin. Tällä kertaa retroa markkinoille tuo Bell, tuo amerikkalainen kypärävalmistaja.

Bell Bullit kypärä sai alkunsa vastavalmistuneen teollisen muotoilijan, Chad Hodgen tutkielmana retrohenkisestä kypärästä. Bell oli napannut prototyypin itselleen ja tänä vuonna nähdään Bullit nimen saaneesta kypärästä ensimmäinen tuotantoerä. Pikainen googlettelu kertoi, että ensimmäinen tuotantoerä, joka saadaan asiakkaille "joskus keväämmällä", on myytykin jo ennakkoon loppuun. Kyseessä on siis selkeästi todella kysytty tuote.

Eikä se kysyntä ole niin kovinkaan suuri ihme. Katsokaa nyt tuota kypärää! Käsittämättömän tyylikäs muotoilu yhdistettynä nykyaikaiseen kypäräteknologiaan on haluttua kauraa. Vielä kun Bullit'in saa varustettua myös kuplavisiirillä, on kokonaisuus aika sairaan tyylikäs.

Ihan halpahan tuo Bullit ei ole. Parista webbikaupasta onnistuin bongaamaan hinnan tuolle ja ainakin näin ennakkoon tilattuna kypärällä olisi hintaa noin 400 dollaria. Eihän tuo nyt niin älyttömän kova hinta ole hyvästä kypärästä, mutta kyllä se silti on kohtuullisen korkea. Ja silti omassa takaraivossa alkoi kovasti kutkuttelemaan tämä potta...

Bellin sivuilla ei vielä tällä hetkellä ole mitään virallista infosivua tästä kypärästä, mutta lisätietoa janoaville sain kaivettua himan listaa kypärän teknisistä ominaisuuksista (englanniksi, sori):

- Ultra low-profile fiber composite shell
- Multi-Density EPS liner
- Removable, washable and anti-bacterial interior
- Perforated micro-suede interior fabric with leather trim
- Padded chin strap with stainless steel D-Ring closure with leather pull tab
- 3 shell 3 EPS system
- 5 Metal Mesh intake vents with 1 rearexhaust vent
- 3D Cut cheek pads with speaker pockets
- Magnefusion shield closure system
- Accessory shields available for personalized look
- Industry-leading five-year warranty
- Certification: DOT
- Sizes: XS/S, M/L, XL/XXL
- Weight: 1400g
- Available March 1, 2014 for $399.95