Podit pois, vaihe 1

Olen oikeastaan pikkuviragon hankkimisesta alkaen harkinnut noiden sivupodien poistamista. Vasemman puoleisessa podissahan majailee kaasarin lämmittimen lämpötila-anturi ja oikeassa puolestaan ilmansuodatin. Nyt, kun vanha ilmansuodain lakaa olla aika lailla loppu, päätinkin sitten ryhtyä toimeen ja tilasin eBaystä tämmöisen:


Kyseessä siis ihan perus pyöreä powerfiltteri, jokaisen mopopojan tuntema "viritys". Empä usko, että mitään vaikutusta suorituskykyyn tuolla on, mutta ulkonäköön sitäkin enemmän. En halunnut sellaista perinteistä kartiofiltteriä, ainoastaan 90 asteen kulman perässä oleva kartio olisi kelvannut. Tuo ilmanputsarin reikä on foorumien mukaan 51mm, ja siitä nurkilta ainoa sopivan kokoinen filsu olisi ollut 48mm, mikäli kulmaa olisi halunnut. Päädyin kuitenkin tähän 50mm sisäänotolla olevaan pyöreään ja sylinterinmuotoiseen filtteriin.

Filtteri ei ollut kovin hinnalla pilattu. Postareineen sille tuli Taiwanista hintaa hieman yli 11 euroa ja arvioitu toimitusaika on tuossa ensi viikon alkupuolella

Toisella puolella sitten tuo anturi tarvitsee piilottaa johonkin ja tupakansytyttimelle pitää keksiä uusi paikka. Nythän tuo tupakansytytin on ollut siinä podin välissä. Jos ei muuta, niin kehittelen sille sitten samaan paikkaan jonkinlaisen kiinnikkeen.