Syksy (tai siis talvi) on saapunut

Pahoittelen jo heti kättelyssä pitkää hiljaiseloa. Mitää kummempaa ei ole tapahtunut, ei ole ollut vaan kovin paljoa kirjoitettavaa. Pyöräily jäi vähän vähemmälle syksyisten sateiden alettua ja ensimmäisen lumisateen pelottamana veinkin sitten pyörän talvisäilöön. Nyt onkin sitten aika alkaa miettiä talven suunitelmia.

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen normaalien huoltotoimenpiteiden lisäksi pari projektia talvelle: maalaamattomien osien maalaaminen mattamustalla ja takajarrun kolinan selvittely.

Aloitetaan takajarrusta. Jostain syystä takajarru tuntuu paukkuvan ja jäävän jopa kantamaan. Ensimmäisenä tulee mieleen, että sieltä olisi jousi poikki tai irronnut ja tämä varmasti onkin todennäköinen vaihtoehto. Ajattelin muutenkin huoltaa jarrut molemmista päistä tässä talven aikana, jarruosat kun eivät pahan hintaisia ole. Ensikuussa varmaan lähteekin tilaukseen siis jarrupalojen lisäksi myös vihdosta viimein pidempi jarruletku eteen. Vähän toki jännittää, mitä takapyörästä löytyy se avattaessa.

Toinen projekti on tosiaan tuo maalaaminen. Etulokari on se kriittisin juttu ja sitä varten ostinkin muovipohjustusainetta sekä mattamustaa muovimaalia, tietenkin aitoa Biltema-laatua. Tämäkin projekti menee varmasti sitten samalla, kun etujarrua räpellellään; lokarin irroittaminen kun vaatii myös etupyörän irroittelua. Vähän on harkinnassa myös maalata etuiskarit mustalla, mutta saa nyt nähdä. Myös poskipalat on harkinnassa maalata; nythän nuo ovat päällystetty hiilikuitujäljitelmäteipillä. Niiden osalta on myös muita suunnitelmia, mutta niistä sitten lisää jos budjetti antaa myöten.

Talvella on myös harkinnassa pari muuta juttua. Ensimmäisenä on tietenkin se pitkään odotellut satulan vaihtaminen. Tarkoitus olisi ostaa Selle Panebiancon pitkä satula. Mutta sekin on toki kiinni siitä, miten persaus taas näitä suunnitelmia kestää.

Toinen harkinnassa oleva projekti on perän jäykistäminen. Minulle tarjotui mahdollisuus teettää jäykistyspalikat (käytännössä suorat metallitangot iskareiden tilalle) ja nyt tarvitsisikin sitten ottaa tarkat mitat tätä varten. Tosin tätä projektia varten pitää myös tehdä hieman muuta hienosäätöä: uusien vilkujen varret ovat sen verran pitkät, että ne täytyy lyhentää sellaiseen mittaan, että lokari voi hipoa takapyörää. Tämä vaatii hieman muutenkin suunnittelemista.

Semmoista nyt tällä erää taas, päivitellään taas lisää kun projekti edistyy.