keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Syksy (tai siis talvi) on saapunut

Pahoittelen jo heti kättelyssä pitkää hiljaiseloa. Mitää kummempaa ei ole tapahtunut, ei ole ollut vaan kovin paljoa kirjoitettavaa. Pyöräily jäi vähän vähemmälle syksyisten sateiden alettua ja ensimmäisen lumisateen pelottamana veinkin sitten pyörän talvisäilöön. Nyt onkin sitten aika alkaa miettiä talven suunitelmia.

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen normaalien huoltotoimenpiteiden lisäksi pari projektia talvelle: maalaamattomien osien maalaaminen mattamustalla ja takajarrun kolinan selvittely.

Aloitetaan takajarrusta. Jostain syystä takajarru tuntuu paukkuvan ja jäävän jopa kantamaan. Ensimmäisenä tulee mieleen, että sieltä olisi jousi poikki tai irronnut ja tämä varmasti onkin todennäköinen vaihtoehto. Ajattelin muutenkin huoltaa jarrut molemmista päistä tässä talven aikana, jarruosat kun eivät pahan hintaisia ole. Ensikuussa varmaan lähteekin tilaukseen siis jarrupalojen lisäksi myös vihdosta viimein pidempi jarruletku eteen. Vähän toki jännittää, mitä takapyörästä löytyy se avattaessa.

Toinen projekti on tosiaan tuo maalaaminen. Etulokari on se kriittisin juttu ja sitä varten ostinkin muovipohjustusainetta sekä mattamustaa muovimaalia, tietenkin aitoa Biltema-laatua. Tämäkin projekti menee varmasti sitten samalla, kun etujarrua räpellellään; lokarin irroittaminen kun vaatii myös etupyörän irroittelua. Vähän on harkinnassa myös maalata etuiskarit mustalla, mutta saa nyt nähdä. Myös poskipalat on harkinnassa maalata; nythän nuo ovat päällystetty hiilikuitujäljitelmäteipillä. Niiden osalta on myös muita suunnitelmia, mutta niistä sitten lisää jos budjetti antaa myöten.

Talvella on myös harkinnassa pari muuta juttua. Ensimmäisenä on tietenkin se pitkään odotellut satulan vaihtaminen. Tarkoitus olisi ostaa Selle Panebiancon pitkä satula. Mutta sekin on toki kiinni siitä, miten persaus taas näitä suunnitelmia kestää.

Toinen harkinnassa oleva projekti on perän jäykistäminen. Minulle tarjotui mahdollisuus teettää jäykistyspalikat (käytännössä suorat metallitangot iskareiden tilalle) ja nyt tarvitsisikin sitten ottaa tarkat mitat tätä varten. Tosin tätä projektia varten pitää myös tehdä hieman muuta hienosäätöä: uusien vilkujen varret ovat sen verran pitkät, että ne täytyy lyhentää sellaiseen mittaan, että lokari voi hipoa takapyörää. Tämä vaatii hieman muutenkin suunnittelemista.

Semmoista nyt tällä erää taas, päivitellään taas lisää kun projekti edistyy.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Search

Sisällön tarjoaa Blogger.
#1300 #auto #cruisailu #kaupat #koeajo #kupla #kupla #1300 #auto #volkswagen #kaupat #koeajo #kustomointi #laturi #polttoaine #volkswagen 1300 270 3D-tulostus 801 Ace Cafe ajokertomukset ajolasit ajovarusteet amazon anime auto autokoulu Bashan beetle Bell bensaletkut bensapumppu biltema blogit Bobster Bolt Bonneville bug Bullit Dinli DMX dokumentti elokuva esittely exodus flekti H-D hanskat Harley-Davidson harrastetoiminta HD hiilet hionta honda huilu huippunopeus huolto huppu Icon igniter ilmansuodin ilmaus Indian instagram irroitus iskunvaimentimet jarrut jumissa jäähdytin Jäähdytys kaasari kaasuvaijeri kahvalämmitin kahvat kaikki hajoaa kannentiiviste kansipahvi katsastus kaupat kerrospukeutuminen ketjut kiinnitys kirjat kirjoittajat kokoontumisajot koneteräsharja korjaus ktm kuljetus kupla kuplavisiiri kustomointi kuvat kypärä kypärät kytkin Laakeri laki lataus laturi Lauge Jensen laukut liikenne liikennevirasto lisävalot lisävarusteet Lontoo maalaamo maalaus matka matkakertomukset mattamusta messut moottoripyörät motonet musta Mönkijä nopeus oheistuotteet ohjaustanko ohjelmat onnettomuus paketti pakkaaminen pakoputki pakosarja perän jäykistäminen pesu photoshop pirkkala plus katsastus pohjamaali poliisi polttoaineensyöttö posti prototyypit puhelin puhelinteline pulverimaalaus raidetangon pää raidetanko rattaat rekisterikilpi rengasventtiili renkaat reppu retro saappaat sadekeli satula scifi sissybar sivustot sr400 srv250 Street Street 500 Street 759 strut sukat suprine suutin sytytystulppa sähkö sähkömoottoripyörä takaratas talvi talvivarusteet tankorukkaset tapahtumat tarvikkeet. tavarateline tee-se-itse tehoputki teippaus tekniikka tiedotus Toukoajot Triumph turvallisuus työkalut ultraäänipesuri uutiset vaatteet Vaihto vakuutukset valot vanne vanteet varaosat varusteet varustelu venttiilihattu verkkokaupat vian etsintä videot vilkut Virago visiiri volkswagen vultus vw xs650 xv250 xv950 Yamaha yccf ylikuumentuminen änkkäri äänenvaimennin öljyproppu öljyvaihto

Kirjoittaja

Copyright Pärinää 2012