keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Hieman suunnitelmista


Moni tätä blogia seurannut on varmasti havainnut, että olen kova suunnitelemaan juttuja etukäteen. Suurin osa näistä suunnitelmista jää pöytälaatikkoon eikä päädy koskaan niinsanotusti tuotantoon, mutta osa ideoista viedään ihan maaliinkin asti.

Kun minulle alkoi tuossa jokunen kuukausi valjeta, että elämäntilanne yhtäkkiä salliikin kuplavolkkarin hankkimisen, alkoi päässä luonnollisti raksuttaa. Millainen kupla oikeasti olisi juuri sellainen, mikä näyttäisi minulta itseltäni ja millaisiin juttuihin riittää rahkeet? Mitkä ovat olleet rakkaita asioita minulle autoissa läpi elämän?

Harrastuksekseni/toiseksi työkseni puuhaan tietokonegrafiikan parissa välillä aivan kohtuutttomia aikoja. Hyväksikäytin tätä taitoani jokin aika sitten, kun aloin ideoimaan kupla kustomointia. Satuin löytämään (hankkimaani kuplaa pykälää vanhemman kormallin) 3d-mallin ja sen jälkeen päästinkin ajatukset virtaamaan. 3d-kuplaa madallettiin, kokeiltiin erilaisia värjejä erilaisissa valoissa, mietittiin erilaisia rengas- ja vannevaihtoehtoja, lisäiltiin hieman sekalaisia lisäpalikoita ja sen semmoista. Useampi päivä kului siinä varsin äkkiä, kun tuotin varmaan parisenkymmentä taustakuvakokoista versiota kuplasta erilaisissa ympäristöissä ja eri näköisenä.

Tuskin tuo minun kuplani tulee tämän yhden onnistuneimmista versioista mukaiselta näyttämään, mutta jotain tästäkin varmasti tuohon oikeaan siirtyy.

Madaltaminen on ajatuksena vieläkin hieman mielessä, joskaan ei ihan kuvan mukaisella low rider meiningillä. Madaltamiseen löytyisi kyllä suoraan netistä tarvittavat osat, mutta lueskelin hieman sen aiheuttamista ongelmista ja esim. etupyörien kääntyvyys niinden painuessa lokarien sisälle saattaa vaikeutua. En haluaisi läheä kuitenkaan muokkaamaan lokareita, joten madaltaminen ei ole enää ensimmäisenä listalla.

Renkaat. No mitäs luulette kuvan perusteella? Valkosivua on suunnitteella ja sille kaveriksi fullmoon pölykapselit. Ostamassani autossa oli sen verran siistit vanteet ensivilkaisulla, että joudun kyllä miettimään tosissaan, haluanko maalata nämä kuvan mukaisesti (joka ehkä hieman heikosti kuvasta näkyy) punaiseksi. Samoin kuplan vanteeseen fullmoon teräs/alumiinipölkkärin kiinnittäminen ei välttämättä ole ihan simppeli juttu, mutta tämä selviää tutkimalla tarkemmin sitten vanteen rakennetta. Ja jos ei onnistu näillä vanteilla, niin sitten etsitään uudet vanteet, joille vaihdetaan renkaat näistä ja näille sitten tulevat talvirenkaat (kyllä, aion ajaa kuplalla talvella, mutta se ei ole ihan niin hardcorea, kuin äkkiä voisi kuvitella. Kerron tästä myöhemmin joskus lisää).

Tummennukset laseihin, se on nyt lähes sanomattakin kaikille minut tunteville selvää. Pidän kovasti siitä, että autoon ei näe takapenkille edes päivänvalossa. Painelenkin mahdollisimman pian tuohon läheiseen A-mainokseen kyselemään tummennuksien hintaa.

Ja sitten tullaankin siihen sektoriin, mikä muistuttaa vahvasti siitä, että kyseessä on neljänkympin kriisi ja että kyseiseen kriisiin kuuluu vahvasti niiden aikojen muisteleminen, kun vaaka ja ikä näytti noin puolta nykyisestä. Eli:

Äänentoistoa. Ei nyt mitään overkilliä, mutta jokin varsin nykyaikainen soitin täydellä bluetooth-tuella ja parisataa wattia jatkuvaa kaijutintehoa. Jossain vaihessa subbari (oi miten niitä onkin ollut ikävä), ei mitään överiä senkään kanssa, mutta jokunen sata wattia ehkäpä. Ennen kun tätä äänentoistoa aletaan rakentamaan, pitää kuitenkin selvittää mm. auton akun koko ja kunto. Se tehdään kuitenkin varmaan jo viikonloppuna ja soittimet lähtevät tilaukseen ensiviikolla.

Valoa. Ei niinkään ajamisen tarpeeseen vaan koristeeksi. Joo, ne helmavalot (tässä vaiheessa kuuluu nyt revetä nauramaan). Moiset ledihärpätykset eivät maksa nykyään enää kuin muutamista euroista ja muutamiin kymppeihin ja niitten kanssa on viime aikoina tullut puuhattua tietokoneen kanssa. Lisäksi sisälle ledejä. Minua varsinkin nuorempana otti kovasti päähän, jos neliovisenkin auton takajalkotilaan tippui jotain. Sitä ei sieltä yöaikaan ilman taskulamppua takaisin saanut. Tummennetut lasit ja kaksiovin auto tarkoittaa käytännössä, ettei tämä onnistu niin helposti edes päiväsaikaan kuplan kanssa. Siispä: jos auton valaisisi sisältä esim. vaikka parilla metrillä tehokasta ledinauhaa, jotta tarvittaessa sitten näkee?

Koska esim. helmaledien kanssa ajaminen on laitonta eikä ledinauhasta tehtyjä sisävalojakaan mielellään ajaessa päällä pitäisi, pitää näille tehdä kytkinpaneeli. Tämä saattaa olla näistä nyt muodostuneista suunnitelmista se kaikista monipuolisin ja jopa mielenkiintoisin projekti. Useampikin ystäväni harrastaa 3d-tulostamista ja ajattelin käyttää tätä törkeästi hyväkseni: kun saan auton kotiin, alan mallintamaan, millainen tuon paneelin pitäisi olla ja sen jälkeen teetätän tämän 3d-tulostettuna. Paneeliin olisi tarkoitus tehdä ainakin joukko katkaisijoita valoille, laittaa pari usb-latausporttia ja mahdollisesti vielä jotain muutakin.

Ja sitten se perinteinen: minulla on (paha?) tapa liimata yleensä jotain personoivaa grafiikkaa käytännössä kaikkeen, mitä omistan. Läppärin kansi on täynnä tarroja, moottoripyörän kyljessä komeilevat pommikonehenkiset hainsuuteippaukset. Siispä kuplaankin on saatava jotain grafiikkaa kylkeen. En ole vielä päässyt ihan käsitykseen, mitä se tulee olemaan, mutta aika pian sekin varmasti hahmottuu.

Muutamia muitakin pieniä suunnitelmia löytyy, mutta kerron sitten niistä hieman myöhemmin.

Sellaista kaikkea siis on tullut tässä pienessä päässä kehiteltyä. Nyt sitten vaan tuumasta toimeen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Search

Sisällön tarjoaa Blogger.
#1300 #auto #cruisailu #kaupat #koeajo #kupla #kupla #1300 #auto #volkswagen #kaupat #koeajo #kustomointi #laturi #polttoaine #volkswagen 1300 270 3D-tulostus 535 801 Ace Cafe air ajokertomukset ajolasit ajovarusteet amazon anime asennus audio auto autokoulu Bashan beetle Bell bensaletkut bensapumppu biltema blogit Bobster Bolt Bonneville bug Bullit detailing Dinli disco DMX dokumentti elektroniikka elokuva esittely exodus flekti H-D halkeama hanskat Harley-Davidson harrastetoiminta HD hifi hiilet hionta honda huilu huippunopeus huolto huppu hylätty Icon igniter ilmanpustari ilmansuodin ilmastointiteippi ilmaus Indian instagram intake irroitus iskunvaimentimet jarrut jbl jesari jumissa jäähdytin Jäähdytys kaasari kaasuvaijeri kahvalämmitin kahvat kaikki hajoaa kaiuttimet kannentiiviste kansipahvi katsastus kaupat kerrospukeutuminen kesärenkaat ketjut kevät kiinnitys kirjat kirjoittajat kokoontumisajot koneteräsharja korjaus ktm kuljetus kupla kuplavisiiri kustomointi kuvat kypärä kypärät kytkin käsijarru Laakeri laki lasikuitu lataus laturi Lauge Jensen laukut leikkaus liikenne liikennevirasto lisävalot lisävarusteet Lontoo lämmitin lämmitys maalaamo maalaus maali matka matkakertomukset mattamusta messut miitti moottoripyörä moottoripyörät motonet mugen musta myyminen Mönkijä nettivaraosa nopeus oheistuotteet ohjaustanko ohjelmat onnettomuus ostokset paketti pakkaaminen pakoputki pakosarja pehmuste personointi perän jäykistäminen pesu photoshop pirkkala plus katsastus pohjamaali poliisi polttoaineensyöttö posti prelude prototyypit puhelin puhelinteline pulverimaalaus puskuri raidetangon pää raidetanko ram ram cold air intake rattaat rekisterikilpi rengasventtiili renkaat reppu retro roadtrip saappaat sadekeli satula scifi sissybar sisusta sisävalot sivustot sr400 srv250 Street Street 500 Street 759 strut styling subbari subwoofer sukat sukka suprine suutin sytytystulppa sähkö sähkömoottoripyörä säätö takaratas talvi talvivarusteet tankorukkaset tapahtumat tarra tarvikkeet. tavarateline tcm tee-se-itse tehoputki teippaus tekniikka tiedotus Toukoajot Triumph tuning turvallisuus tyyny työkalut ultraäänipesuri uutiset vaatteet vaihdekeppi Vaihto vakuutukset valot vanne vanteet varaosat varusteet varustelu venttiilihattu verkkokaupat vian etsintä vianetsintä viankorjaus videot vilkut Virago viritys visiiri volkswagen vultus vw xs650 xv250 xv950 Yamaha yccf yksisarvinen ylikuumentuminen änkkäri äänentoisto äänenvaimennin öljyproppu öljyvaihto

Kirjoittaja

Blogiarkisto

Copyright Pärinää 2012