perjantai 12. huhtikuuta 2019

Kuutamosonaatti

Eilen sitten alkoi se ensimmäinen reissu kuplalla. Ja voi veljet, millainen reissu siitä muodostuikaan.

Lähdin eilen iltapäivällä ajelemaan Helsingistä kohti Valkeakoskea; kaupunkia minkä aluesairaalassa synnyin aika tarkalleen neljäkymmentä vuotta sitten. Tarkoituksena oli käydä auton kanssa morjestamassa enoani Raunoa, joka on laitellut suvun autoja koko ikänsä ja omaa varsin hyvän tuntemuksen kuplien osalta jokkisautojen laittamisen takia sekä äärimmäsen hyvin varustellun autotallin. Tarkoituksena oli tutkia hieman, miksi kupla ei oikein tahdo pysyä tyhjäkäynnillä käynnissä. Kuten kuitenkin arvata saattaa, ei suunnitelma toteutunut ihan niin suoraviivaisesti.

Ensimmäisen kerran ongelmaa tuli jo Kehä 1:llä kotoa lähdettyäni, kun kupla päätti jostain syystä tukehtua ja sammua ylämäessä. Rullaillessa kuitenkin vielä eteenpäin hyrähti se uudelleen käyntiin; matka sai siis jatkua. Tajusin kuitenkin, että Autoliiton jäsenkortti ei ole matkassa, joten ympäri ja hakemaan se kotoa. Kotipihassa kupla kävi kiltisti tyhjäkäyntiäkin, joten luotto Rouvaan oli kovin korkealla. Luotto kuitenkin alkoi hiipua, kun samassa ylämäessä auto taas hyytyi täysin identtisellä tavalla. Tosin, taas mäen jälkeen tulevassa alamäessä auto lähti käyntiin ja matka jatkui ongelmitta.

Pysähdyin ensimmäisen kerran Keimolassa lähinnä tankkaamassa itseäni kahvin muodossa ja matkan jatkuttua vanhaa kolmostietä (eli sitä hidasta tietä, joka kulkee siinä noin 100m päässä motarista koko matkan Tampereelle asti) pysähdyin seuraavan kerran Linnatuulessa tankkaamaan autoa. Kilometrejä oli kertynyt vähän toistasataa ja auto näytti vieneen kohtuullisen karvan alta kymmenen litraa bensaa. Siihen nähden, että vääntö alakierroksilla tuntui olevan hieman hukassa ja ajoin kolmosella lähes koko matkan, pidän tätä ihan kelvollisena saavutuksena.

Linnatuulen jälkeen sitten alkoikin tapahtua. Tai no, tapahtui tasan yksi asia: auto sammui. Ja siinä sitä nyt sitten oltiin, tien vieressä; onneksi sentään bussipysäkillä. Pelti auki ja tutkimaan, josko syypää löytyisi. Bensafiltteri on täysin tyhjä ja vaikka bensapumppu tuntui pyörivän, ei sinne tuntunut tulevan kamaa. No jaha, oliskos vika bensansyötössä. Muutamalla yrityksellä ja pikaisella kaikkien sellaisten paikkojen tarkastuksella, mihin pääsin vaivattomasti käsiksi lurahti filtteriin pieni määrä bensaa silloin tällöin, eli olisikohan nyt polttoaineen syötössä jotain ongelmaa?

Soittelin Paavolle, aamuinen vitsailumme auton hinaamisesta alkoi olla todellisuutta. Niinpä Paavo saapuikin parin tunnin odottelun jälkeen pakettiauton ja trailerin kanssa kuplaa noutamaan. viimeiset 50 kilometriä kupla matkusteli mukavasti trailerin päällä ja pääsi siten kuitenkin päämääräänsä: Raunon talliin. Huvittavaa kyllä, kupla lähti hienosti käyntiin pihassa, mutta nyt ilmeni uusi ongelma: mittaristoon syttyi laturin valo: auto ei lataa kunnolla.
Raunon selvityksen jälkeen alkoi löytyä sitten sitä ongelmaa: kaasari tulvii ja tämä selittänee tuon ongelman tyhjäkäynnin kanssa. Toki kaasarin lisäksi näytti olevan virranjakajassa kärkiväli ihan hippasen verran liian pienellä ja ajoitus pielessä, mutta niiden korjaamisen jälkeen jäi jäljelle enää tuon kaasarin tulviminen. Vikakin löytyi: neulaventiili on sen verran kulunut, että päästää läpi hieman ylimääräistä. Tämä korjattiin lisäämällä yksi rikka neulaventiilin päähän, mikä saa neulaventiilin hieman alemmaksi ja siten bensan pinnan kohokammiossa laskemaan. Ratkaisu näytti toimivan ja lopputulemana oli, että auton tyhjäkäynti saatiin vakaaksi. Jostain syystä (veikkaan ilmavuotoa kaasarissa, tiivisteet näyttivät "vähän" elähtäneiltä) tyhjäkäyntiä ei oikein saanut laskettua kovin alas, siinä 1000:ssa kierroksessa kuitenkin suunnilleen pysyttiin. 

Ilmanputsari näytti olevan silmiinpistävän tukossa, joten pistimme sen palasiksi. Katupölyn ja öljyn yhdistelmä (mistä epäilykset nousivat, että pitääkö tämän mallisessa ilmanputsarissa edes olla öljyä) olivat ilmeisesti tukkineet aika tiiviisti koko putsarin, joten se nyt koverrettiin ontoksi ja huomenna mennään sitten hakemaan jotain uutta putsaria, karkeasti sanottuna jotain nk. "tehomallia" tai vapaavirtaussuodatina.

Pieni koeajo ja lopputulos oli uskomattoman erilainen: vääntö alakierroksilla oli ihan toista luokkaa kuin aiemmin ja auto kävi ja kukkui kuin elämän mieli.

Mutta mitä ihmettä auto ei nyt lataa? Laurissa näyttää olevan hyvät hiilet eikä muutenkaan näytä olevan mitään silmiinpistävää ongelmaa, laturi nyt vaan antaa ulos noin 10 volttia. Tarkoituksenamme oli ajaa auto Paavon pihaan yöksi ja tulla huomenna takaisin, mutta muutaman kilometrin matka oli sille liikaa: auto sammui taas samalla tavalla, lähti taas käyntiin hetken kuluttua ja taas sammui. Ja lopulta loppui sitten akkukin. Ei muuta kuin siis hinaamaan auto takaisin Raunon talliin tällä kertaa Raunon hinaamana.

Homma jatkuu tänään, saas nähdä mitä tämä päivä tuo tullessaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Search

Sisällön tarjoaa Blogger.
#1300 #auto #cruisailu #kaupat #koeajo #kupla #kupla #1300 #auto #volkswagen #kaupat #koeajo #kustomointi #laturi #polttoaine #volkswagen 1300 270 3D-tulostus 801 Ace Cafe ajokertomukset ajolasit ajovarusteet amazon anime auto autokoulu Bashan beetle Bell bensaletkut bensapumppu biltema blogit Bobster Bolt Bonneville bug Bullit Dinli DMX dokumentti elokuva esittely exodus flekti H-D hanskat Harley-Davidson harrastetoiminta HD hiilet hionta honda huilu huippunopeus huolto huppu Icon igniter ilmansuodin ilmaus Indian instagram irroitus iskunvaimentimet jarrut jumissa jäähdytin Jäähdytys kaasari kaasuvaijeri kahvalämmitin kahvat kaikki hajoaa kannentiiviste kansipahvi katsastus kaupat kerrospukeutuminen ketjut kiinnitys kirjat kirjoittajat kokoontumisajot koneteräsharja korjaus ktm kuljetus kupla kuplavisiiri kustomointi kuvat kypärä kypärät kytkin Laakeri laki lataus laturi Lauge Jensen laukut liikenne liikennevirasto lisävalot lisävarusteet Lontoo maalaamo maalaus matka matkakertomukset mattamusta messut moottoripyörät motonet musta Mönkijä nopeus oheistuotteet ohjaustanko ohjelmat onnettomuus paketti pakkaaminen pakoputki pakosarja perän jäykistäminen pesu photoshop pirkkala plus katsastus pohjamaali poliisi polttoaineensyöttö posti prototyypit puhelin puhelinteline pulverimaalaus raidetangon pää raidetanko rattaat rekisterikilpi rengasventtiili renkaat reppu retro saappaat sadekeli satula scifi sissybar sivustot sr400 srv250 Street Street 500 Street 759 strut sukat suprine suutin sytytystulppa sähkö sähkömoottoripyörä takaratas talvi talvivarusteet tankorukkaset tapahtumat tarvikkeet. tavarateline tee-se-itse tehoputki teippaus tekniikka tiedotus Toukoajot Triumph turvallisuus työkalut ultraäänipesuri uutiset vaatteet Vaihto vakuutukset valot vanne vanteet varaosat varusteet varustelu venttiilihattu verkkokaupat vian etsintä videot vilkut Virago visiiri volkswagen vultus vw xs650 xv250 xv950 Yamaha yccf ylikuumentuminen änkkäri äänenvaimennin öljyproppu öljyvaihto

Kirjoittaja

Copyright Pärinää 2012