Kamat turvaan reppuun


Koska uudessa pyörässä ei ole ollenkaan ainakaan toistaiseksi mitään laukkuja tai edes tavaratelinettä, pitää sitä saada tavaroita kulkemaan edes jonkin verran jotenkin mukana. Ostin jo talvella pyörän kansssa saman värisen Vans:in kangasrepun, mutta ihan mihinkään kauheen kauaksi sen kanssa ei viitsi lähteä; se ei ole millään tasolla vesitiivis tai muutenkaan kovin moottoripyöräily-ystävällinen. Tarve siis hieman paremmalla repulle oli kova.

En oikeastaan kyllä edes etsinyt mitään reppua, mutta nettikirppari Sellbyssä tuli vastaan ihan sattumalta tämä Boblbee GT 20l reppu. Olen haaveillut tämmöisestä varmaan kohta 20 vuotta, mutta reppu on sen verran kovan hintainen uutena, että haaveeksi on jäänyt. Tätä kirjoittaessa vastaava reppu maksaa 369€. Ostamani yksilö lähti kuitenkin varsin huokeaan hintaan ja postikuluineen se tuli maksamaan 71€. Toimituskin oli melkoisen nopeaa ja reppu oli alle viikossa minulla.

Yllätyksekseni reppu oli paljon paremmassa kunnossa kuin olisin kuvitellut hinnasta päätellen. Muutamia naarmuja siellä täällä, mutta muuten ihan priimakunnossa. Naarmutkaan ei haittaa edes esteettisesti: tarkoitus olisi maalata reppu pyörän kanssa saman väriseksi. Pitää vaan jossain vaiheessa tilata maaleja tai hakea niitä stadissa käydessä. 

No mikä tää reppu sitten oikein on, kun hintaakin on melkoisesti? Boblbee reput on suunniteltu lähinnä vauhdikkaita urheilulajeja silmällä pitäen; niistä varsinkin lumilautailu ja moottoripyöräily ovat olleet kovasti läsnä aina tuotteen markkinoinnissa. Reppu on kovakuorinen ja kompressoiva, joten tavarat pysyvät ehjänä ja tiiviisti paikallaan kovassakin menossa. Perusversiossa kuori on abs-muovia ja saatavilla on myös hiilikuituinen versio, josta tosin sitten köyhtyy tuhannen euron luokkaa.

Kun arvosteluja tästä repusta on lukenut ja katsonut, käy aika äkkiä selväksi, että kysseesä on yksi parhaiten moottoripyöräilyyn soveltuva reppu. Eräs youtube-arvostelija kertoi mm. repussa olleen läppärin säilyneen naarmuitta(!!!) 160km/h vauhdista tapahtuneessa kaatumisessa. Täytyy kyllä pitää tätä melkoisen vakuuttavana meriittinä.

Tyhjänä reppu on melkoisen pieni ja asettuu hyvin tiiviisti selkään ilman lantiovyötäkin.Lantiovyöhän on muuten tietenkin näissä maksullinen lisävaruste, josta saa pulittaa 60 euroa. Taidan tehdä itse sellaisen, kun tässä saan vähän tarpeita tilattua; tuo valmistajan vyö on tarranauhalla ja haluan vyön olevan sitten kunnon pikalukolla lukittava. Reppu myötäilee selkää ja asettuu todella hyvin; tää on toki ihan järkevää, kun repun yksi suunntelluista ominaisuuksista on ehkäistä selälleen kaatuessa vaurioita selkärankaan.

Repun läppäkansi toimii samalla reppua kompressoivana kiristysnauhana. Yllätyin jopa hieman siitä, kuinka paljon tämä reppu aukeaa ja kuinka paljon 20l reppuun saa tungettua tavaraa. Jos oikein järjestelmälliseksi kävisi, repun sisällä olisi vielä kaikennäköistä taskua erilaisille tavaroille sekä pehmustettu läppäritasku max 14" läppärille ja ompahan kansiläpässäkin pari kätevää vetoketjutaskua pikkutavaroille. 

Lisävarusteenahan tähän saisi sitten vaikkapa kypäräverkkoa ulkopuolelle ja alaosan kaarevaan kohtaan vesitiivistä ulkopussia. Kova kuori on kiinni pulteilla repun rungossa ja luulenkin, että laitan vaan itse hieman ripustuskohtia tähän lisää ja toteutan vastaavia ratkaisuja ihan itse.

Repusta huomaa kyllä, että se on kallis ja laadukas. Se tuntuu ja näyttää ihan äärimmäisen hyvältä. Kyllähän tänne uimakamat mahtuu ainakin ja vaikkapa kohtuulliset yhden hengen kauppaostokset samaan aikaan.

Avoimena reppuun ilmestyy melkoisesti lisää tilaa

Sisällä on monen monta pientä taskua ja tilaa myös läppärille