Päälinahka ja hieman ajatuksia tulevista varustehankinnoista

 


Leatherheavenin myymälästä Forssassa on tullut mulle ihan vakiintunut vierailukohde täällä asuessani. Varsinkin Poistopiha-tapahtumat ovatkin tulleet tutuksi tässä pari vuoden aikana. Edellisellä kerralla tuossa syksyllä kyseisessä tapahtumassa käydessäni löysin tämän kuvan mukaisen nahkaliivin. Liivi oli kuitnekin viallinen: se oli mitä ilmeisemmin ollut laatikossa sitä avattaessa päälimmäinen ja joutunut mattopuukon uhriksi. Toisessa kyljessä oli pitkä viilo. Liivi oli kuitenkin halpa; vain muutaman kympin; joten päätin ostaa liivin ja ystäväni liimasi viillon käytännössä huomaamattomaksi. Mulla alkaa olla näitä liivejä melkoisen monta, mut hyvähän se on, että vaihtoehtoja löytyy. Liivi on hyvin simppeli nepparikiinnityksellä, mutta löytyy siitä sentään molemmin puolin povitaskut ulkopuolen taskujen lisäksi. Hieman tiukka se toki oli ostaessa (lue: ei mennyt edes lähelle kiinni), mutta tässä on ollut hieman ympärysmitan kutistamiseen liittyvää projektia meneillään ja nyt liivi meneekin jo kiinni. Malli on näemmä poistunut kokonaan Leatherheavenin valikoimasta.

Koska mulla on nyt iskostunut ajatus varusteiden värikoodaamisesta pyörän mukaisesti, ajattelin hieman, että voisi ostaa keltaisen kevlar-vahvistetun ja suojilla varustetun ajopaidan kesäkeleille. Väri on kuitenkin hieman harvinainen vaihtoehto ja sellaisen löytänminen muuttuikin yllättävän haastavaksi projektiksi. Löysin oikeastaan ainoastaan yhden potentiaalisen.


Löysin ranskalaisen Alive-moton sivuilta tämän ruutupaidan. Paita on vahvistettu kevlarilla ja siitä löytyy level 2 suojat niin olkapäistä, kyynärpäistä kuin selästäkin. Vaikuttaa todella pätevältä vaihtoehdolta ja ajattelinkin hieman, että tämän voisi vaikka tilata. Pitää kuitenkin tutkia vielä hieman kokotaulukkoa, ennen kuin tilaus lähtee.

Paita Alive-moton sivuilla


Hanskoiksi ajattelin hieman näitä Rusty Stitches Johnny ajohanskoja. Hanskoissa yhdistyy sekä se keltainen väri, klassinen look että myös sitten hieman turvaominaisuuksiakin. Tokihan nää ei ole mitenkään vedenpitävät, mut kumihanskat on sitten erikseen; kuumalla kelillä ei paljon kiinnosta mitään goretexiä päälle laittaa. 

Hanskat valmistajan sivuilla

Ajokengät ovat vielä hakusessa. Mullahan on ollut toistakymmentä vuotta pääasiallisina ajokenkinä käytössä Dr Martens Warden maiharikengät, jotka pärjäsivät hienosti myös onnettomuustilanteessa. Kengissä ei toki ole mitään suojia tai tukia ja nyt olisikin tarkoitus hankkia sitten jotkut ihan oikeat ajokengät. Mitään perinteisiä ajosaappaita en kuitenkaan haluaisi, mutta vesitiiviys olisi melkoisen tärkeä juttu. Saas nähdä, mitä tulee vastaan, kun alan näitä oikeasti etsimään.