Ensimmäiset teoriatunnit

Eilen sitten tosiaan alkoi tuo autokoulun moottoripyöräkurssi Autokoulu Liekissä ja tupa olikin täynnä monenlaista motoristiksi pyrkivää. Oli kyllä mielenkiintoista huomata, miten erilaisia kiinnostuksia ja ajatuksia ihmisillä oli tulevasta moottoripyöräharrastuksesta ja millaisia mielikuvia ihmiset olivat maalailleet itselleen. Liekin opettajista kokenein, Lefa, vetää tätä moottoripyöräkurssin teoriaosuutta ja täytyy kyllä sanoa, että olisi vaikea kuvitella, että osaavampaa kaveria löytyy tähän tehtävään. Miehellä kun on tuota autokouluopettajan taustaa jo hyvin pitkältä ajalta ja myös hyvin äkkiä tuli esiin, että hän on myös intohimoinen motoristi. Oppitunneilla Lefa toikin runsaasti esiin esimerkkejä ihan omasta elämästään mm. vaaratilanteista ja muusta vastaavasta. En osaisi kuvitella parempaa opettajaa kuin sellaista, joka puhuu suoraan täydestä kokemuksesta.

Hienoisena yllätyksenä tuli, että lääkärintarkastusta ei välttämättä tarvitakaan ajokorttilupaan, koska alla on jo toinen kortti, jonka myöntämispäivä on vuoden 1997 jälkeen. Tämä onkin todella positiivinen yllätys (mikäli nyt sitten pitää paikkansa, asia pitäisi olla varmistettu autokoulun taholta tämänpäiväisiin tunteihin mennessä), koska itse jo mietinkin, mistä tuon saisi kohtuullisella hinnalla hoidettua ilman kuukausien odottelua. Tuo ajokorttilupahakemus kun pitäisi olla hoidettu ajallaan, jotta pääsee kokeita suorittamaan. Ajokorttilupien käsittelyaika on näin keväällä kuulemma noin kaksi viikkoa mutta mitä lähemmäs kesää tullaan, sitä pidemmäksi käsittelyjono kasvaa. Viime kesänä jono oli kuulemma venynyt jopa kahdeksaan viikkoon, mikä alkaa kyllä varsinkin sulana aikana olla aika tuskaisen pitkä aika odotella lupaa.

Oppimateriaalien lisäksi saimme mukaamme mm. alennuskupongin, jolla sai passikuvat otettua hitusen halvemmalla Itiksen Fotoyks.fi liikkeessä. Kunnon itähelsinkiläinen kuva siitä tulikin, kuva kun näyttää oikein huutavan tabloidiotsikkoa malliin "poliisi etsii tätä miestä" tai muuta vastaavaa :D

Ajokorttilupaa varten tarvitsee maksaa myös ajokorttimaksu poliisille, ja sitä varten tarvitsee lupahakemukseen liittää kuitti maksusta. Sampopankin verkkopankki pääsi kuitenkin yllättämään, sain verkkopankista pelkää harmaata sivua sarjatulena ulos. Täytyy kyllä myöntää, että tunsin itseni hieman avuttomaksi, kun toista vuosikymmentä jo it-alalla työskentelevänä en saa yhtä kuittia tulostettua. Vanha kunnon printscreen kuitenkin pelasti ja kuitti on nyt mukana toimitettavaksi valokuvan kanssa autokoululle. Autokoulu ystävällisesti hoitaa hakemuksen sitten eteenpäin, kuulemma itse sen hoitamisessa ei ole järkeä, koska ajokorttitoimistoon saa jonotella yksityisasiakkaana helposti parikin tuntia eikä jonottamisella voita yhtikäs mitään, autokoulu kun toimittaa hakemukset jo maanantaina ajokorttitoimistoon.

Kurssin teoriaosuus käydään hyvin intensiivisessä tahdissa, loput teoriatunnit ovat sitten vuorossa tänään.