Teorian loppu ja talviloma

Teoriatunnit ovat nyt sitten ohitse. Oikeastaan ne olivat ohitse jo perjantaina, toinen osa kun teoriasta pidettiin heti ensimmäisiä tunteja seuranneena päivänä. Teoriatunneista jäi mieleen muutamia ihan uusiakin opittuja asioita, mutta mopon ja mönkijän parista oli suurin osa teoriasta ennestään tuttua. Harjoiteltiin sitten tuossa puolisoni kanssa myös hieman teoriakokeen kysymyksiä ja eiväthän ne juuri vaikeudellaan päässeet yllättämään. Pääosin kaikki vastaukset tulivat (vieläpä ihan oikein) selkäytimestä ja alkoikin ihmetyttämään, että onko silloin 18v:nä oikeasti nuo kysymykset olleet jotenkin haastavia autokoulussa. No, kokemushan on varmasti opettanut runsaasti ja onkin hyvä huomata, että liikennesäännöt tuntuvat olevan juurtuneet päähän hyvin syvälle.

Pohdintaakin nuo kysymykset hieman saivat aikaan, mm. mietimme puolisoni siskon perheen luona käydessämme parkkipaikkojen merkintöjä. Ovatko parkkipaikkojen ruutumerkinnät sulkuviivoja? Saako nk. ämmäparkkiin (ajaa läpi ruudusta toiseen) liikennesääntöjen mukaan. Jos otetaan esimerkkinä ihan tilanne, että tällä tavoin siirryttäessä vietäisiin epähuomiossa ruutu siihen juuri peruuttamassa olevalta, joka taas peruuttaisi sitten päin. Kumpi olisi syyllinen? Pitänee asiaa tarkentaa hieman autokoulun suunnalta, oma näkemyksemme oli, että kyseiset viivat ovat sulkuviivoja siinä missä kaikki kiinteät viivat, eikä niitä (liikennesääntöjen puitteissa) saa ylittää.

Talvilomareissumme kiersi vähän muuallakin sukuloimassa ja paluumatkalla Punkalaitumelta poikkesimme Humppilaan Hanxin myymälään. Tarkoituksena oli ostaa uudet ajohanskat ja mukavana yllätyksenä tulikin -40% alennus kaikista hanskoista. Mukaan lähtivät sekä itselleni että puolisolleni sitten kalvotetut hanskat, nyt kelpaa sitten päristellä vähän kurjemmassakin kelissä. Ohessa (tietenkin) kuva uusista hanskoista, jotka eivät rasittaneet lompakkoa sitten 35 euroa enempää.