Poliisiasioita taas kerran

Huh, viikonloppu tuli ja meni. Liiallisen yötä myöden riekkumisen jäljiltä näin maanantaiaamuna tahtoo olla puhti poissa pahasti. Viikonloppu toi tullessaan myös hieman poliisin kanssa asioimiseen liittyviä juttua ja tässä niistä hieman tarkemmin.

Perjantaina kirmasin kovaa vauhtia töiden jälkeen poliisilaitoksellle hakemaan ajokorttiani. Olin vähän kolmen jälkeen lupatoimistolla, jossa juuri nenän edestäni laittoi poliisi teipillä lukittuun oveen lappua, jossa luki: "Lupatoimisto suljettu tältä päivältä". Toimisto oli ääriään myöten täynnä väkeä ja poliisit olivatkin sitten päättäneet, etteivät ota enempää asiakkaita sisään. Tällainen toiminta palvelee todella loistavasti töissä käyviä ihmisiä, kun lupatoimisto on muutenkin niin helvetin hyvin auki (08:00-16:15, haluaisinkin nähdä, miten toisella puolella Helsinkiä normaaliin 8-16 työaikaan työskentelevä ihminen hakee vaikkapa passia), niin pitääkö vielä tällaista harrastaa? No, tänään sitten uutta yritystä.

Lauantaina päivällä virkavallan suunnalta soitettiin toisessa asiassa: moponi päälle peruuttanut kaveri oli saatu kiinni ja jopa tunnustanut tekonsa. Mitään aikeita ei kaverilla ilmeisesti ollut hyvittää minulle mitään teosta, mutta koska poliisilta on nyt tulossa asian tiimoilta virallista paperia, hoidetaan asia sitten vakuutusyhtiöiden kautta. Marssinkin sitten vakuutusyhtiöön heti, kun tuon paperin saan poliisilta. Yliajaja sai vieläpä sakot (tottakai, koska vaadin sikakuskille rangaistusta) ja kun laskee, mitä Chryslerin mahdollisten bonuksien menetys, korvaukset yms. tekevät yhteensä, niin varmaan harmittaa tätä kaveria nyt, ettei jättänyt yhteystietojaan ja selvittänyt asiaa kanssani henkilökohtaisesti.

Soittelin tänään huoltoon ja sovin vieväni pyörän huomenna aamupäivällä laitettavaksi. Toivotaan, että saan pyörän takaisin ennen viikonloppua, perjantaina kun olisi tarkoitus lähteä kohti Valkeakoskea.