Varashälytimen asentelua

Pieni flunssan poikanen kiusasi viime viikolla ja torstain ja perjantain parantelinkin itseäni, jotta viikonlopun aktiviteetit saataisiin hoidettua kunnialla läpi. Olen mukana eräässä musiikkiyhdistyksessä, joka järjestää satunnaisen säännöllisesti klubitapahtumia lauantaina olikin vuorossa yhdistyksemme järjestämä tapahtuma Helsingissä. Sain kuin sainkin itseni tervehdytettyä parin päivän levolla ja lauantaina jäi päivällä vielä aikaa pyöränkin rassailulle. Vuorossa oli tällä kertaa varashälyttimen asentaminen.

Koska en nyt ainakaan aluksi ajatellut kytkeä vilkkuja mukaan pakettiin, asennus oli kadonneista ohjeista lukuunottamatta helppoa. Olihan virtapiuhat sentään värikoodattu ihan oikeaoppisesti mustalla ja punaisella. Sopivaa paikkaakaan hälyttimelle ei tarvinnut etsiä kovinkaan kauaa, vaan koko paketti oli paikallaan alle puolessa tunnissa. Sitten testailemaan ja säätämään häytintä.

Kyseisessä laitteessa on neljä eri herkkyysastetta ja sopivan asteen säätäminen tehdään kaukosäätimellä tietyllä näppäinyhdistelmällä, jonka jälkeen hälytin päästää syklissä aina vastaavaa herkkyysastetta vastaavan määrän äänimerkkejä. Oikean äänimerkin kohdalla sitten painetaan taas nappia kaukosäätimestä ja asetus tallentuu laitteelle. Kyseisessä laitteessahan on myös normaalin virransyötön lisäksi patterivarmistus, joten ehdinkin tutustumaan tähän asetuksen säätämiseen jo paria päivää ennen sisätiloissa.

Siihen nähden, että hälyttimellä oli hintaa parinkympin pintaan, se tuntuu toimivan erittäin hyvin. Laitteestahan saa vilkkujen väläyttelyn lisäksi irti myös kaikennäköisiä herätevirtoja sekä esimerkiksi kaukosäädettävän starttivirran. Pitänee jossain vaiheessa tutustua näihin ominaisuuksiinkin vähän tarkemmin ja katsoa, mihin kaikkeen oikein niitä voisi hyödyntää.

Tänä aamuna aurinko taas paisteli mukavasti ja kullan lähdettyä uuden pyöräilykypäränsä kanssa vihreällä Jopolla kohti työpaikkaansa, minä suuntasin Viragolla kohti omaani. Joka kerta vaan tällaisella kelillä tuntuu olevan yhtä vaikeaa kurvata työpaikan parkkihalliin, kun mieli vetäisi vielä takaisin tielle. Toivotaan, että hyvää keliä riittäisi parinkin viikon päästä, kun tarkoituksena olisi lähteä Pirkanmaalle pyörällä morjestamaan vanhoja kavereitani.