Lauantaiajelua ja heräteostoksia

Kesäloman alkuun päätimme käydä tutustumassa Moottorikahvilaan Paippisissa. Tuo erilaisille motoristeille ja mobilisteille dedikoitu kahvila sijaitsee Sipoon paippisissa meiltä sinne matkaa kertyy vajaa 40 kilometriä. Rakas puolisoni ei ollut vielä aikaisemmin uskaltatunut pyörän selkään nousemaan ja hänellä olikin edessään jännä reissu. Pakko oli kuitenkin kyydissä istumista totuttelemaan lähteä, ensi viikolla kun keula suuntaa Evon retkeilyalueella, missä vietämme yhden yön ystäviemme kanssa.

Päivä oli mitä parhain tällaiselle reissulle, aurinko paistoi ja tuossa vähän ennen puolta päivää liikkeelle lähtiessämme talon varjopuolella oleva lämpömittari näytti siinä suunnilleen 24:ää astetta. Tuntui, että flanellipaita liivin alla oli paikallaan ollessa aivan liikaa, mutta liikkeessä sentään ei liian kuuma tullut. Ajelimme Paippisiin päin vältellen suurimmaksi osaksi ihan kaikista isoimpia teitä, kehä 3:sta jouduimme tosin pätkänmatkaa päristelemään. Liikennettä tuntui olevan joka puolella ihmeellisen vähän, vastaan sentään tuli jonkin verran moottoripyöriä. Iloisesti nousi lapa melkein jokaisesta kohdatessa.

Paippisissa hörppäsimme kahvit ja katselimme vähän kateellisena viereisen pöydän lapsille kannettuja hampurilaisia. Pitää kyllä ehdottomasti käydä testaamassa nuo kyseisen paikan mehevän näköiset burgerit, mutta se on jonkun toisen reissun juttu sitten. Puolisoni valitteli hieman heikoista kiinnipitämisen mahdollisuuksista, hän kun oli roikkunut koko matkan nahkaliivini taskuista kiinni pitäen. Juttelimme joskus aiemmin, että sellainen kahvavyö voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu ja selvittelimme siinä kahvia juodessamme, mistä sellaisia oikein saisi. Hanx näytti kauppaavan noin 40 euron arvoista vyötä, joten suuntasemmekin Paippisista nokkamme kohti Konalaa.

Konalaan ajellessamme ajelimmekin sitten vähän matkaa moottoritietäkin, mikä oli kuulemma varsin jännittävää. Lahdenväylällä tosin ajoimme vanhan rättisitikan perässä 80 km/h vauhtia, joten varsinaisiin moottoritienopeuksiin ei päästy. Kehä I:n kautta Konalaan saavuttuamme päädyimmekin ostamaan Hanxilta tuon kyseisen vyön ja kävimme samalla myös Motonetissä, joka sijaitseekin nykyään ihan Hanxia vastapäätä. Motonetistä mukaan lähti sulakerasia ja kasa sulakkeita tupakansytytinpistokeen asentamista varten. Pitäisi sekin vielä tässä askarrella kiinni ennen ensiviikon reissua, jotta saa virtaa puhelimelle (joka toimii myös navigaattorina).

Konalasta suuntasimme matkamme Pitäjänmäelle ja tietenkin Eurobikerille. Tarkotushan ei ollut ostaa mitään, mutta vähän turhankin usein lähtee EB:stä mukaan aina "jotain". Tällä kertaa ostos oli ihan tarpeeseen kuitenkin hankittu (niinhänneaina), mukaan kun lähti Bobsterin Bugeye II ajolasit. Ihan parhautta näissä laseissa on vaihdettavat linssit, joita tulikun mukana niin tummennetut, oranssit kuin kirkkaatkin. Ihastelin myös Sweepin selkäpanssaria, mutta se ei ainakaan vielä lähtenyt mukaan.

Seuraavaksi sitten päätimme taas ravita ruumistamme mielen lisäksi ja mikäpäs sen parempaa kuin jäätelö. Ja vielä Helsingin Jäätelötehtaan jäätelö. Siispä kaivariin. Kaivarissa näkyikin pyöriä enemmän ja vähemmän, koko kaivari tuntui olevan muutenkin ihan täynnä ihmisiä.

Kotiin palattuamme trippimittari näytti 108 km, aikaa saimme kulutettua melkein 4 tuntia. Päätimme vielä käydä huuhtelemassa reissun pölyt pois ja polkaisimme polkupyörillä läheiselle uimarannalle uimaan. Täydellinen aloituspäivä kesälomalle, ei voi muuta sanoa.