Puhelimia ja räpylöitä

Eilen minulle saapui uusi puhelin, Samsung Galaxy S 3, yksi tykeimmistä puhelinmallisista laitteista tällä hetkellä. Mitään suunnitelmaa ei tuon laitteen hankkimiseksi sinänsä ollut, vaan sain laitteen kiitoksena eräistä sivuhommista, mitä olen viime vuosina tehnyt. Laitehan on varsin eppinen neliydinprosessorilla varustettu, lähes pienen pingismailan kokoinen lätkä. Suuri koko houkuttaakin miettimään vaihtoehtoja esimerkiksi navigaattorikäytössä. Puhelin ei kuitenkaan ole edes etäisesti vesi/pölytiivis, joten sellaisenaan sen tankoon kiinni lyöminen on lähinnä todella huono idea. Koitankin nyt löytää jonkin kotelointivaihtoehdon, jolla tästä halvemmat läppärit tehossa pätkivästä laitteesta saataisiin mopoilussakin hyöty irti.

Ostin tuossa viime viikonloppuna visiitilläni Varustelekaan sellaiset kosketusnäyttöhanskat, vanhat lämpöisellä kelillä käyttämäni, dealextremestä pari vuotta sitten tilaamani hanskat kun alkavat pikkuhiljaa repeillä liitoksistaan (2 vuotta on suhteellisen kelvollinen palvelusikä 3 e hanskoille). Aavistuksen alta kympillä lähtikin kondoomimaisesti käteen istuvat, ohuesta neopreenista ja keinonahasta valmistetut hansikkaat, joissa on erikoisuutena sormenpäihin kudottu kosketusnäyttöpinta. Kosketusnäyttöpinta ei kuitenkaan ole ihan paras mahdollinen ja puhelimen käyttö vaatikin yllättävän paljon painamista ennen kun puhelin suostui reagoimaan kosketukseen. No, parempi sekin kun ei mitään, lähinnähän tuo puhelimeen vastaaminen tai vastaamatta jättäminen on hyvä saada hoidettua ajaessakin.

Tuossa viime viikolla ajellessani torstaina Itäväylää pitkin, puhelimeni pärisikin ensimmäistä kertaa ajossa tuon jonkin aika sitten ostamani headsetin kanssa. Ajattelin ensin olla vastaamatta, mutta tuo headsetti hoitaa näemmä päätöksenteon puolestani ja 5 kertaa hälytettyään se päättääkin avata puhelun omatoimisesti. Yllätys oli kuitenkin kovin suuri, kun soittava osapuoli sai puheestani selvää. Täytyy nyt siis täsmentää hieman varustusta, jotta tämä hämmästys pääsisi oikeisiin suhteisiin: avokypärä (visiiri auki), kasvojen edessä huivi, huivin alla Sony Ericsson Xperia Activen mukana tulleet tulppakuulokkeet, joissa on johdossa myös handsfree mikki. Vauhtia tuossa vaiheessa oli noin 80 km/h ja silti tosiaan puheestani sai vielä ihan hyvin selvää. Mukava yllätys, ei voi muuta sanoa.