Suunnitelmia talvelle

Vaikka ajokausi ei ole lähelläkään loppua, on kovasti tullut suunniteltua jo pyörän varalle juttuja talveksi. "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" sanotaan ja toivonkin että se pitäisi nyt tässäkin kohtaa paikkansa. Suunnitelmat liittyvät aika lailla pyörän muokkailuun ja sellaisiin juttuihin, jotka eivät välttämättä ole yhdessä iltapäivässä valmiina. Eikä sellainen nyt näin kesken ajokauden ole toivottavaa tietenkään.

Ensimmäinen asia, mikä on mielessä on takalokarin lyhentäminen. Katselin romuttamoilta josko löytyisi tuollaisen mopon lokaria ja niinpäs sellainen olisikin ihan täällä Helsingissä. Hintaa olisi kaikki 30 euroa. Tämän ostamalla voisin aloittaa jo projektin talvea varten. Pitänee siis käydä tuo hakemassa ja varata taloyhtiön Werstas taas käyttöön.

Koska lokari lyhenee, jää rekisterikilvelle valitettavan vähän tilaa itse lokariin (VOI HARMI!). Niinpä kilpi on siirrettävä takapyörään kiinni, sivulle. Niinpä pitää myös ruveta miettimään kilpitelineen hankkimista tai tekemistä. Eipä tuollaisen tekeminenkään niin kovin vaikea homma olisi, sopivan kiinnityspaikan löytäminen tosin on aiheuttanut hieman miettimistä. No, pitänee tutkia. Tuossa joku aika sitten löysin hyvän näköisiä skootterin sivukilpitelineitä, ehkäpä sellaisesta saisi muokattua sopivan.

Uutta satulaakin katselin, lähinnä sillä silmällä, että satulan voisi sitten stripata kokonaan pehmusteista ja ehkä houkutella erään autoverhoiluun erikoistuneen ystäväni uudelleentoppaamaan ja päällystämään satulan jollain kauniilla värillisellä keinonahalla. Samalla saisi laskettua istuinkorkeutta n. 5 cm alemmaksi.

Nämä kaikkihan on vain sitten valmistelua siihen isoon juttuun. Eli, ajattelin hieman käyttää pyörän maalissa talvella. Värivaihtoehdot ovat nyt viime aikoina mietityttäneet runsaasti. Toisaalta perus mattamusta olisi varsin hieno, sitä voisi sitten soveltaa jollain mattavalkoisella kuviomaalauksella tai kiiltävillä liekeillä. Mutta toisaalta taas kiinnostaisi jokin vähän erikoisempikin väri, ehkä esim. candypunainen tai -oranssi. Pitänee alkaa pikkuhiljaa kyselemään tarjouksia eri paikoista tuolle maalaukselle. Muutamia hyviä vinkkejä onkin löytynyt jo netin kautta.

Suunnitelmia siis on, mutta katsoo nyt sitten mihin rahat ja aika rittävät.