Mielenkiintoisia avopottia

Mönkijästä siirryttyäni kaksipyöräisten pariin, kiinnostus kypärissä siirtyi (lähinnä "tyyli ennen tarkoitusta"-ajatusmallin takia) avokypäriin. Olihan minulla toki hyllyssä jo 2 kpl avokypäriä ennestään (Osbe Tornado ja HJC CL-33N, joista jälkimmäinen sai tuossa kesällä mattamustan plasidip-kuorrutteen), mutta ainahan sitä tulee pidettyä silmät auki uusien vaihtoehtojen kanssa. Selaillessani tuossa noin viikko takaperin taas kerran Fc-moto.de sivustoa silmääni osui minulle ennestään tuntematon kypärävalmistaja: Project.

Projectilla tuntuu olevan runsas valikoima myös perinteisempiä avokypäriä uudemman mallisten jet-visiirikypärien lisäksi ja värivalikoimaakin löytyy jos jonkinlaiseen makuun. Varsinkin kyseisen valmistajan cafe racer-mallisto kiinnitti huomioni punaisine nahkoineen ja todella mielenkiintoisine värityksineen. Projectilta löytyy myös sisäänkääntyvällä aurinkovisiirillä varustettu Gordon kypärä, joka on hiilikuitukevlaria ja painaa hyvin vaatimattomat 980 grammaa.

Toinen mielenkiintonen valmistaja, joka tuli vastaan samaisessa verkkokaupassa on Momo Design. Momo yhdistelee hienosti retrotyylistä designiä nykyaikaisiin tekniikoihin ja muotoilukikkoihin saaden näin aikaiseksi hyvin ainutlaatuisen näköisiä pottia. Mm. nahkapäällysteisiä ja varsin retron näköisellä visiirillä varustettuja kypäriä Momolla veistellään hiilikuitu/lasikuitu seoksesta ja kypärien painot siksi pyörivätkin siinä noin kilon paikkeilla. Värivalikoimaa ja tekstuurejakin löytyy valikoimasta yllin kyllin. Momon kypäriä on näkynyt parilla skootterikuskilla täällä Helsingissä ihan liikenteessäkin ja täytyy kyllä myöntää, että pirun hyvän näköisiä mokomat ovat.

Osbe on kyllä kovaa vauhtia lähdössä itseltäni myyntiin, sen verran paljon houkututtaa ostaa jokin toinenkin hyvä avopotta. HJC on kyllä palvellut mitä loistavimmin ja on varsin hyvän näköinen nykyisen peilivisiirinsä ja mattamustan pintansa kanssa, mutta tekisi mieli jotain myös vähän toisenlaista avokypärää. No, aika sitten näyttää, josko jomman kumman näistä valmistajista potta saapuisi meidänkin perheeseen.