Talvi, loputon talvi

On vasta marraskuu puolessa välissä ja alkaa tuntua siltä, että tämä talvitauko saisi jo riittää. Päivän mittaan tulee runsaasti selailtua eri moottoripyörätarvikkeita myyviä kauppoja ja tarve päristelemään pääsemisen osalta kasvaa päivä päivältä. Pitänee varmaan käydä pöräyttämässä muutama kierros korttelia ympäri lähipäivinä, vielä kun lunta ei ole.

Rakentelun osalta on tällä hetkellä jutut vähän jäissä. Pitäisi ratkaista perän maasta nostaminen jotenkin, jotta pääsisi ketjuja ja rattaita vaihtelemaan. Niiden vaihtaminen on kuitenkin tärkein homma (öljynvaihdon lisäksi) tässä talvella, muut jutut ovatkin sitten aika pitkälti estetiikkaa. Sainkin YCCF:n foorumien kautta ihan pätevän vinkin tuohon nostamiseen, tarjousnostimen 24MX:n sivuilta. Pitänee tuota ihan vakavasti harkita ostettavaksi, jotta saisi hieman helpotettua noita korjaustoimenpiteitä, jotka vaativat perän nostoa tai pyörän pysymistä suorassa.

Perän madaltaminen on alkanut myös kiinnostamaan. Madalluspalat vaan ovat ehkä hieman suhteettoman hintaisia (100-200e) siihen nähden, että ovat loppuviimeksi vain paloja rautaa. Eräältä foorumilta löysin kuitenkin suht pätevän vinkin, mitä voisi harkita jo ihan pelkästään ulkonäkösyistäkin: 80-luvun Honda CMX:n takaiskarit käyvät kuulemma heittämällä pikkuviragoon ja laskevat perää alas jopa parisen tuumaa. Kuulostaisi juuri sopivalta. Noita iskareitakin löytyy suhteellisen kohtuulliseen hintaan ebaystä ja muualtakin, joten joutuu kyllä laittamaan vakavasti harkitaan tämän.

Myös muihin harrastuksiin liittyvät kiireet ovat vähän hidastaneet talven projekteja. Hiilikuitujäljitelmätarra lepää edelleen olohuoneen maton alla suoristumassa ja odottamassa, että joku saisi aikaiseksi tuoda pyörältä poskipalat kotiin. Ehkäpä nyt, kun ensi viikonlopun jälkeen on vapaa viikonloppu, kerkiäisi kokeilemaan teippaamisen ihmeellistä maailmaa.

Kuka muuten sanoo, että customeista ei saa aggressiivisen näköisiä? Alla (ääri)esimerkki ilmeisesti vähän näpistä lähteneestä caferacer projektista Kroatiasta. Pyörän tekijäksi ilmoittautuu kaveri nimeltä Koki Wild Style Designs porukasta.


Lisää Kokin ja muiden porukan rakentajien pyöriä löytyy Kokin Deviantart sivulta.