MP13 messut, päivä 1


Sieltähän ne kauan odotetut messut sitten lopulta saapuivatkin. Ohjelmassahan oli normaalin messukiertelyn lisäksi myös osastopäivystystä YCCF:n osastolla.

Otin perjantain töistä vapaaksi, jotta kerkiäsin myös kiertelemään vähän messuilla osastopäivystyksen lisäksi. Kävin ensimmäisen kerran messukeskuksella jo yhdeksän aikaan aamulla viedessäni DVD-soitinta kerhon osastolle. Sen jälkeen kotiin tekemään ruokaa ja sitten pikaisesti takaisin. Siinä yhdentoista maissa sitten pääsinkin lopulta messuille. Ajoitus oli varsin onnistunut, perjantaina kun päivällä ymmärrettävistä syistä messuilla on aina vähemmän väkeä kuin lauantaisin.

Kiertelin osastoja ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä ja kävin välillä pyörähtämässä kerhon osastolla tutustumassa hieman ihmisiin. Olin harkinnut ostavani messuilta mahdollisesti ajohousut ensi kesäksi, mutta mitään miellyttävää ei oikein tahtonut löytyä. Tai no, miellyttäviä housujahan oli pilvin pimein, mutta sopivan mallisia lyhyehköjen jalkojeni takia ei oikein löytynyt ainakaan suunnittelemassani hintaluokassa. Niinpä siirryinkin katselemaan hyvin pian suunnitelma numero kahden mukaisesti avokypäriä. Viime kesänä tuli hyvin selväksi, että tahtoisin suhteellisen ohutseinäisen ja kevyen avopotan kaupunkikäyttöön. Vaihtoehtoja alkoikin tulla vastaan jos jonkin värisiä, näköisiä ja hintaisia, mutta yksi kypärä pisti heti ensinäkemältä silmään muita enemmän. Ohutseinäinen ja kevyt mattamusta potta tähden muotoisilla ilma-aukoilla istui päähäni lähes täydellisesti. Korvien kohdalla kypärän sisällä oli mukavasti tilaa (suunnittelen edelleen vakavasti kypärään kuulokkeiden rakentamista). Kysyin myyjältä hintaa ja hän tarjosi sitä 105 e hintaan. "Pitää vielä kierrellä", totesin ja jatkoin matkaa.

Kypärä jäi kuitenkin sen verran paljon kutkuttelemaan mielenperukoilla, että päätin käydä sitä katsomassa uudelleen. Tällä kertaa hinnaksi sanottiinkin jo 75 e. Mietin vieläkin, mutta palasin suhteelisen pian takaisin osastolle. Kun keskustelussa myyjän kanssa selvisi, että heillä ei ole enää kuin 3 näitä kypäriä ja tämä on ainut oikean kokoinen, ei 60 euroon alentunut hinta enää tarkoittanut yhtään mitään. Ostopäätös oli jo tehty. Todella halvalla sain yhden hienoimmista koskaan näkemistäni kypäristä.

Ostinhan minä sitten vielä myös kerhon hupparin ja t-paidan sekä yhden varsin kornin näköisen pääkallosormuksen. Myöskään kesähanskoja en löytänyt itselleni, vaikka olin sellaisia suunnitellut ostavani. Taidan olla niiden suhteen vähän nirso.

Pitkä messupäivä päättyi päivystysvuorooni kerhon osastolla. Messujen lähestyessä loppuaan osastolla oli varsin hiljaista, vain muutamia kerholaisia kävi jutulla.

Tänään sitten vuorossa YCCF:n messuillanvietto ja mahdollisesti visiitti myös messuille.

edit. Tämä on muuten blogikirjoitus numero 100 Pärinää!-blogissa. Onnea Pärinää!