Riserit tilaukseenTässä mietittyäni ja pähkäiltyäni tuota uuden tangoin asentamista, tulin siihen tulokseen, että uusien ja matalampien riserien hankinta on paikallaan. Nythän tuossa pyörässä on varsin korkeat ja reilulla pullbackilla varustetut riserit johuen dragbar-tyyppisestä ohjaustangosta. Vaihtoehtoja olenkin kerinnyt löytämään jo vaikka kuinka monia, joskin pientä päänvaivaa teetti nykyisten riserien pultin koon selvittäminen. Sisälukutaito on, kuten yleensäkin, varsin suuri apu monessa asiassa ja niin tälläkin kertaa tieto pulttien koosta (M10x1,5mm) löytyi kirjasen sivuilta. Kyseisen kokoisella kiinnityksellä ei toki liikaa risereitä ole ja sopivien sovitinpulttien etsiminen tuntuu olevan vielä tuskaisempaa hommaa kuin risereiden.

Mukavana yllätyksenä tuli vastaan kuitenkin tämä verkkokauppa:  www.billetbikebits.com. Kyseinen paja puuhastelee CNC-työstettyjä kustomosia erinäisiin moottoripyöriin ja sieltähän sopivan kokoiset riseritkin löytyivät varsin kohtuulliseen, postikuluineen 42 punnan hintaan. Hieman ehkä epäilytti tilata tuolta sivulta toki, mitään verified by visa tms. juttuja kun ei missään löytynyt. Mieltä kuitenkin lohdutti hieman se asia, että kyseisellä pajalla on myös ebayssä myynnissä samaa kamaa ja siellä palaute on ollut varsin positiivista.

Saatavuus heidän risereissään oli varsin huono, kaikista malleista oli saatavilla ainoastaan matalinta, 50 mm korkeaa versiota. Se ei toki minua haittaa, juuri tuon korkuista pakettia kun olinkin hakemassa. Vaihtoehtoja tähän oli saatavilla oikeastaan kolme: perus tylppäpäinen, maltan ristin muotoinen sekä piikkipäinen. Valitsin näistä vaihtoehdoista tuon tylppäpäisen, piikkipäinen kun kuulostaa aavistuksen verran vaaralliselta ja maltan risti alkaa mennä ehkä pikkuisen överiksi.

Toimitus luvataan 10:ssä päivässä, ilmeisesti kuitenkin viitataan paikalliseen kotimaan toimitukseen. No, saa nähdä, koska riserit tulevat. Enpä tässä vielä varmaan pariin viikkoon pääse muutenkaan mitään sen kummemmin tekemään tangon kiinnittämiseksi tai huollon eteen.