Tein hienosta vielä hienomman

Kuten aikasemmissa postauksissani kerroinkin, ostin uuden kypärän kesän rientoihin. Kyseessä on Banditin mattamusta avopotta, jonka sivuja koristava tähden muotoiset "ilmanottoaukot". Näistä aukoista näkyvä vaahtomuovi on jo ostohetkestä alkaen ollut tarkoitus peittää jollain muulla materiaalilla. Tänään sitten päätin ryhtyä tuumasta toimeen.

Löysin kaapista hopean värisestä kankaasta valmistetun moottoripyörän suojapeitteen pussin, jota ei ole käytetty sitten peitteen ostamisen. Ajattelin vähän, että voisin tuosta suojapeitteestä leikellä sopivan palasen ja ujutella sitä tähden muotoisesta aukosta sisään reunojen alle. Otin kypärän kouraani ja venyttelin vähän poskipehmusteita aukon kautta. Kuului ilkeän kuuloinen "naps". Mitä helvettiä, rikoinko nyt uuden kypärän? Vaan ei, hyvin nopeasti kävikin selväksi, että kypärän poskipehmusteet ovat irroitettavaa mallia ja palat ovat nepparilla kiinni samaisessa niitissä, millä kaulahihna on kypärässä kiinni.

Poskipalojen irtoaminen helpottikin kummasti aukkojen peittämistä ja päätinkin palata jo aiemmin materiaalin jäykkyydestä johtuen hylätyn suunnitelman pariin peittää aukot kaapista löytyvällä, kirkkaan oranssilla, teksturoidulla vinyylikalvolla. Siispä kalvo esiin ja sopivan kokoiset palat syntyivätkin alle minuutissa. Sijoitin kalvot paikoilleen ja pistin poskipalat takaisin. Korjattuani vielä vinyylien asentoa kertaalleen kustomointi oli valmis.

Tältä se nyt näyttää. Eeppisestä potasta tuli vieläkin eeppisempi.